Ford made in China: Investitie de 5 miliarde de dolari

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 18:16
2022 citiri
Ford made in China: Investitie de 5 miliarde de dolari

Ford Motor Co va construi o noua fabrica in China, investitie care face parte dintr-un proiect care urmareste dublarea capacitatii de productie si a numarului de reprezentante ale companiei in aceasta tara pana in 2015.

Investitia pe care Ford o va intreprinde in China se ridica la o valoare totala de cinci miliarde de dolari.

Ford sustine ca investitia face parte din cea mai mare extindere industriala a ultimilor 50 de ani, prin care compania adauga fabrici si reprezentante in Asia, piata unde nu are vanzarile pe care le doreste.

In 2015, cand constructia celei de-a cincea fabrici va fi finalizata, Ford va produce 1,2 milioane de masini pe an in toate unitatile, aproape jumatate din numarul automobilelor produse in America de Nord in 2011.

"Ar fi trebuit sa facem asta acum cinci ani? Sigur. Dar nu putem sa schimbam situatia. Putem doar sa schimbam viitorul", a spus Joe Hinrichs, seful Ford Asia.

"Iesim din criza financiara intr-o situatie mai buna decat eram inainte".

Cand va fi inaugurata in 2015, fabrica in valoare de 760 milioane de dolari de pe coasta de est a Chinei, va produce 250.000 de masini pe an. Ford nu a specificat inca ce modele vor fi construite acolo.

Ford recupereaza teren

Comparativ cu ceilalti producatori de automobile, in special General Motors, Ford a ramas in urma in ceea ce priveste prezenta pe piata chineza. Miscarea Ford vine intr-o perioada in care vanzarile de automobile sunt in scadere, iar rezultatele de pe primul trimestru al 2012 ilustreaza aceasta situatie, vanzarile fiind sub cele inregistrate in urma cu un an. In timp ce Ford a avut vanzari cu 14% mai mici fata de 2011, in timp ce General Motors a anuntat o crestere de 9%.

Ford a pierdut 83 milioane de dolari in regiunea Asia-Pacific in 2011 pe masura ce mare parte din bani au mers catre planurile de expansiune.

Rivalii Ford au si ei planuri pentru aceasta piata. General Motors, producatorul auto strain numarul unu pe piata chineza, intentioneaza sa construiasca mai multe fabrici si sa continue sa produca noi maodele pentru brandul Cadillac in aceste locatii. Volkswagen, numarul doi pe aceasta piata, a dezvaluit de asemenea planuri pentru o noua fabrica in vestul regiunii Xinjiang.

"In timp ce China reprezinta o piata fantastica, si competitia este foarte mare, si fiecare producator auto investeste masiv", a declarat Ivo Naumann, director al AlixPartners.

Cresterea pietei auto in China este destul de mare incat producatorii sa isi acopere cheltuielile. Conform unui studiu, in 2020, numarul chinezilor interesati de o masina noua va fi cu 70% mai mare decat in 2010. "Investitia nu are legatura cu anul 2012. Este vorba de construirea unei fundatii pentru viitor", a declarat Hinrichs, seful Ford Asia.

In ciuda unei incetiniri recente, vanzarile anuale de masini din China se vor dubla in urmatori opt ani pana la 35 de milioane de unitati.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#ford china, #investitii Ford, #investitii Ford China, #masini Ford China , #Firme faliment