Reteta de succes: Cum sa profiti de criza- Cumpara firme falimentare!

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 14:15
2251 citiri
Reteta de succes: Cum sa profiti de criza- Cumpara firme falimentare!
SUA cucereste Europa

In timp ce Europa se lupta cu criza datoriilor, afacerile americane si firmele financiare profita de situatia economica dezastruoasa pentru a acorda credite si a cumpara companii detinute de banci.

Acestea sunt interesate de orice, de la ipoteca pe un hotel de lux detinut de o companie europeana in Miami, pana la cea mai inalta cladire de afaceri din Dublin.

Vanzarile sunt alimentate de nevoia bancilor europene de a gasi capital si de a-si pune la punct balantele financiare, de cele mai multe ori la ordinele autoritatilor de reglementare, relateaza Cnbc.com.

Institutiile financiare europene vor scoate la vanzare bunuri de pana la 3 trilioane de dolari in urmatoarele 18 luni, conform unei estimari realizate de Huw van Steenis, un analist din cadrul Morgan Stanley.

Luna aceasta, o echipa formata din trei bancheri de la biroul din Londra a gigantului Kohlberg Kravis Roberts s-a indreptat spre Grecia pentru a analiza o companie privata promitatoare care nu poate convinge bancile locale sa-i acorde imprumuturi.

Grupul Blackstone s-a hotarat sa cumpere de la gigantul financiar german Commerzbank credite in real estate in valoare de 300 de milioane de dolari garantate cu proprietati imobiliare.

Printre acestea se numara hotelul Mondrian South Beach din Forida si patru hoteluri Sofitel din Chicago, Miami, Minneapolis si San Francisco.

Commerzbank este presata de autoritatile de reglementare sa faca rost de capital de 5,3 miliarde de euro pana la mijlocul anului viitor.

Chiar si Google a vazut o oportunitate in Europa. A cumparat anul acesta cladirea Montevetro din Dublin de la Agentia Nationala de Management a Cladirilor din Irlanda, care o achizitionase in urma unei actiuni uriase de salvare de la faliment intreprinse de guvernul irlandez.

"Se observa clar o restructurare si o micsorare a institutiilor financiare europene", a declarant Timothy J. Sloan, directorul financiar al Wells Fargo, care a cumparat luna trecuta datorii in real estate de 3,3 miliarde de dolari de la o banca irlandeza.

"Iar multe bunuri care se vand sunt detinute in SUA. Suntem in permanenta atenti la noi oportunitati care apar pe piata", a adaugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#criza economica, #criza datorii europa, #criza euro, #companie faliment, #faliment criza, #sua putere , #Firme faliment