Agricola Bacau: Crestere de 8% a cifrei de afaceri in T1

Joi, 10 Mai 2012, ora 16:43
1724 citiri
Agricola Bacau: Crestere de 8% a cifrei de afaceri in T1

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 112,62 milioane lei, cu 8% mai mare comparativ cu cea din perioada similara a anului trecut, de 104,53 milioane lei, au anuntat joi reprezentantii grupului.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a grupului, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri cu 9%, la circa 71,74 milioane lei.

Reprezentantii companiei spun ca vanzarile de carne de pui au crescut in T1 cu 5% in volum, comparativ cu perioada similara din 2011, in contextul unui inceput de an dificil, marcat de fenomene meteo extreme si de stagnarea pietei carnii de pasare. Cresterile in valoare sunt de 9%.

Totodata, vanzarile la categoria salamuri crude uscate si preparate din carne fierte afumate realizate de Salbac, companie din cadrul Grupului Agricola Bacau, au crescut in primul trimestru al acestui an cu 8% fata de aceeasi perioada din 2011.

La categoria semipreparate si produse de tip ready-meal, obtinute la fabrica Europrod, in primul trimestru s-a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 29% (un plus de 19% a vanzarilor volumice), pe fondul cresterii vanzarilor de produse vegetale din perioada Pastelui.

La categoria oua de consum, produse la Avicola Lumina Constanta, se inregistreaza o crestere de 34% a vanzarilor fata de primul trimestru al anului precedent, dar rata de crestere este influentata de proiectul de modernizare derulat in 2011.

"Agricola Bacau a estimat, pentru 2012, o crestere a cifrei de afaceri cu 10% la carnea de pasare, 12% la semipreparate si produse ready-meal, 10% la salamuri crude uscate si preparate fierte afumate, respectiv o crestere de 50% la categoria oua pentru consum", spun reprezentantii Agricola Bacau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#rezultate financiare Agricola Baca, #cifra afaceri Agricola Bacau T1, #vanzari Agricola Bacau T1 , #Firme Romania