Austriecii au preluat integral cel mai mare operator privat de servicii postale din Romania

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 17:27
2186 citiri
Austriecii au preluat integral cel mai mare operator privat de servicii postale din Romania

Post Master, cel mai mare operator privat de servicii postale din Romania, a fost preluat integral de catre austriecii de la Austrian Post Group, care si-au consolidat, astfel, pozitia de lider pe piata din Europa Centrala si de Est.

"Prin achizitia integrala a PostMaster continuam sa ne dezvoltam in regiune. Activam in Bulgaria, Croatia, Polonia, Slovacia si Ungaria, iar de acum avem o prezenta si mai puternica in Romania. Aceasta decizie consolideaza pozitia noastra unica si extinsa in Europa Centrala si de Est si reprezinta expresia viziunii Austrian Post de a deveni principala alternativa in domeniul postal din regiune", a declarat Andreas Dragosits, Senior Vice President CEE Mail Austrian Post Group, potrivit Agerpres.

Tranzactia a avut loc la un an dupa ce Austrian Post Group a devenit actionar minoritar si s-a implicat intr-un proces semnificativ de dezvoltare aPostMaster. Preluarea reprezinta o noua etapa din strategia de crestere a Grupului si un angajament fata de una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est, in contextul unei oportunitati majore - sfarsitul monopolului pentru segmentul serviciilor postale sub 50g, detinut de compania nationala de posta.

PostMaster estimeaza pentru acest an investitii de un milion de euro, iar pentru 2013 acestea vor fi orientate pentru o prezenta mult mai puternica in segmentul serviciilor postale.

"Investitiile noastre in 2012 vor atinge aproximativ 1 milion de euro, iar pentru 2013 ne propunem sa aliniem investitiile cu obiectivele de business, care includ o prezenta puternica in segmentul serviciilor postale, precum si cu legislatia in domeniu, care urmeaza sa fie comunicata de autoritati", a completat Mihai Balaj.

PostMaster a continuat sa castige cota de piata pe segmentul de distributie neadresata, ajungand la 75%, ca urmare a extinderii portofoliului cu noi clienti si a celor existenti. In 2013 compania estimeaza ca va obtine o cifra de afaceri mai mare cu cel putin 10% comparativ cu anul anterior.

PostMaster a fost infiintata in anul 2007 de doi tineri antreprenori, cu o experienta de sase ani in campanii de marketing direct, impreuna cu un profesionist binecunoscut din media, care a finantat afacerea la inceputurile sale. Dupa patru ani de prezenta pe piata,PostMastera devenit lider in randul furnizorilor de servicii postale alternative.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#preluare Postmaster, #achizitie Postmaster, #Austrian Post Group Postmaster, #piata servicii postale Romania , #Firme Romania