Automotivarea: Cum sa eviti confuzia dintre cauza si efect

Luni, 23 Iunie 2014, ora 11:28
2559 citiri
Automotivarea: Cum sa eviti confuzia dintre cauza si efect

Un automobil de curse are un potential de energie imens, dar nu poate sa ia startul pana cand cineva nu flutura steagul si nu se aprinde culoarea verde a semaforului.

Puternicul motor al unui avion cu reactie nu poate ridica aparatul nici macar un centimetru de la sol fara sa existe cineva care sa actioneze butoanele de control, si sa aiba o rulare suficienta pe pista.

O locomotiva poate fi blocata de o singura bucata de lemn pusa pe sina, desi la capacitatea maxima poate sparge un zid de caramida gros de 3 metri.

Puterea bruta are doar potential. Masinile nu pot porni de unele singure - oamenii se pot porni singuri! Daca ai de gand sa astepti pana cand vei simti ca este momentul sa faci ceva, acel moment nu va veni niciodata. Cei care sunt proactivi si vor sa faca lucrurile sa se intample stiu ca niciodata nu este timpul "potrivit" sa incepi.

Prea multi oameni stau pe margine asteptand sa fie motivati - de parca undeva urmeaza sa se produca ceva similar unei reactii chimice. Persoana automotivata actioneaza pe baza obiectivelor personale, si motivarea de a atinge acele obiective se genereaza chiar prin actiunea pe care o fac.

Daca nu o generezi prin actiunile concrete pe care le faci, concentrarea, gandul sau planificarea, care nu sunt decat un fel de fum care sa pacaleasca "radarul", nu te vor face sa treci la actiune. Lucrurile care sunt in miscare tind sa ramana in miscare; cele care sunt in repaus raman in repaus. Cu cat te vei gandi mai mult la a deveni motivat, sunt cu atat mai multe sanse sa nu devii motivat.

Cei care sunt automotivati stiu ca, indiferent cum se simt la un moment dat, felul in care se vor simti in momentul urmator este determinat de actiunile pe care le fac.

Daca stabilesti obiective valoroase, si ai stabilit un plan de actiune, fa primii pasi conform planului. Nu pierde timp pretios asteptand momentul potrivit: pune-te in miscare, fara sa astepti un imbold exterior.

Modul in care actionezi determina felul in care te simti, si nu felul in care te simti determina modul in care actionezi. Asa ca doar facand ceea ce ti-ai propus o sa poti sa te simti mai bine!

Succes si vanzari bune!

Articol semnat de Vlad Dutescu, Managing Partner Sandler Training Romania

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#sandler vanzari, #firme vanzari, #vlad dutescu , #Firme Romania