CE da voie statului sa acorde pana la 500.000 euro firmelor

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 12:56
1182 citiri
CE da voie statului sa acorde pana la 500.000 euro firmelor

Comisia Europeana a autorizat o schema de ajutor de stat propusa de Romania, prin care firmele care se confrunta cu dificultati de finantare pot primi, pana la finalul anului viitor, ajutoare in valoare de pana la 500.000 euro, a anuntat vineri Comisia.

"Comisia Europeana a autorizat, in conformitate cu normale privind ajutoarele de stat din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, o schema de ajutor propusa de Romania, menita sa ofere sprijin intreprinderilor care se confrunta cu dificultati de finantare ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare in contextul actualei crize economice", se spune in comunicatul Comisiei.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.

Potrivit CE, schema indeplineste conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat adoptat de Comisie, "deoarece este limitata in timp, respecta pragurile relevante si este destinata doar intreprinderilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008".

"Schema de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care intreprinderile din Romania se confrunta fara o distorsionare semnificativa a pietei. Datorita colaborarii excelente cu autoritatiile romane, Comisia a putut aproba schema rapid", a declarat comisarul european pe concurenta, Neelie Kroes.

Schema elaborata de autoritatile romane respecta normele prevazute in Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat al CE si conditiile privind valoarea limitata compatibila a ajutorului, considera Bruxelles-ul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#ajutoare, #comisia, #euro, #europeana, #firme, #romania , #Firme Romania