CFR nu stie nimic despre un posibil sechestru pe Gara de Nord

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 16:05
1237 citiri

Reprezentantii CFR sustin ca nu au primit nicio instiintare oficiala despre un posibil sechestru pus pe cladirea Garii de Nord, dupa ce luni Confederatia Sindicala Nationala Meridian anunta ca activitatea CFR risca sa fie blocata de neplata unei datorii de peste 2,040 miliarde lei.

"Facem mentiunea ca situatia datoriilor inregistrate la furnizorii de energie electrica a fost facuta publica de companie inca de la inceputul anului, si de asemenea atat reprezentantii CFR SA, cat si cei ai MTI, au declarat public ca se vor gasi sursele financiare pentru plata datoriilor, astfel incat CFR SA sa poata iesi din categoria consumatorilor captivi si sa poata achizitiona energie de pe piata libera", mentioneaza reprezentantii companiei intr-un comunicat.

Pentru a acoperi "datoriile istorice" furnizorii au blocat anumite conturi curente ale unitatilor din structura companiei si au pus sechestru pe mai multe active, care insa nu afecteaza buna functionare a activitatii de baza, se mai adauga in comunicatul de presa.

Cresterea datoriilor catre furnizori a fost favorizata de achizitionarea energiei electrice la preturile reglemetate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei(ANRE). CFR in calitate de gestionar al infrastructurii nu poate alege furnizorul de energie electrica si este obligata sa achizitioneze energie electrica.

Conform unui comunicat al CNS Meridian, activitatea CFR risca sa fie blocata de neplata unei datorii de peste 2,040 miliarde lei, acumulata in perioada decembrie 2005 - iulie 2011. Compania de cai ferate are de platit aceasta suma furnizorilor privati de energie electrica Enel, Eo.N si CEZ (peste 803 milioane lei) si companiei de stat Electrica (peste 1,236 miliarde lei).

Circa 41% din totalul datoriei CFR o reprezinta penalitatile de intarziere la plata.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#gara nord sechestru, #datorii CFR furnizori , #Firme Romania