Companiile inregistreaza tot mai putine marci la OSIM

Duminica, 10 Februarie 2013, ora 13:37
8281 citiri
Companiile inregistreaza tot mai putine marci la OSIM

Antreprenorii si companiile au inregistrat tot mai putine cereri la OSIM in 2011, pe fondul incetinirii economiei. La nivel de tara numarului cererilor de inregistrare de marca a scazut la 11.600 in 2011, fata de 12.033 in 2010.

Numarul total al cererilor de inregistrare marca si de reinnoire de marca s-a ridicat, in 2011, la 19.735. Dintre acestea, 11.251 au fost cereri depuse pe cale nationala, inclusiv cererile de reinnoire de marca.

Capitala se mentine pe primul loc in topul judetelor unde s-au depus in 2011 cereri de inregistrare de marca la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), chiar daca numarul acestor cereri a scazut cu aproape 8%, la 4.143, fata de 4.498, cate au fost depuse cu un an in urma, apreciaza expertii Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, conform Agerpres.

Dintre unitatile administrative din tara unde au fost depuse cele mai multe cereri de inregistrare de marca, la nivelul lui 2011, se detaseaza judetul Ilfov, urmat de judetele Prahova si Cluj.

Astfel, in Ilfov au fost depuse 517 cereri de inregistrare de marca, mai multe fata de 2010, cand a fost vorba despre 475 de cereri. In Cluj si Prahova, numarul acestor cereri s-a ridicat la 452 si, respectiv, 231, in crestere, de asemenea, comparativ cu anul anterior. Top 10 este completat de Brasov, cu 277 de cereri, Timis (268), Constanta (263), Iasi (257), Galati (217), Bihor (155), Dolj (145).

Unde a scazut numarul marcilor inregistrate

Cea mai drastica scadere a numarului de cereri de inregistrare de marca s-a inregistrat in judetul Arges, de la 175 de astfel de cereri depuse in 2010, la 97, in 2011.

Scaderi ale numarului de cereri de inregistrare de marca s-au mai inregistrat in judetele Sibiu, Valcea, Suceava, Hunedoara, Bistrita Nasaud, Braila, Arad, Dambovita, Buzau, Giurgiu, Teleorman, Caras Severin, Calarasi, Mehedinti.

Cele mai multe cereri de inregistrare a marcilor apartin companiilor din sectorul FMCG (Fast-moving consumer goods), care include produse alimentare, bauturi, imbracaminte si incaltaminte, urmate de domeniul farmaceutic.

Potrivit expertilor Andra Musatescu Law & Industrial Property Offices, tot in sectorul FMCG se inregistreaza si cele mai multe litigii privind marcile, majoritatea spetelor vizand contrafacerea brandurilor originale.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#inregistrare marci OSIM, #evolutie numar marci inregistrate, #reinnoire marci Romania , #Firme Romania