Constructiile si comertul cu amanuntul au cele mai mari sanse de crestere in 2013

Joi, 28 Martie 2013, ora 10:26
1847 citiri
Constructiile si comertul cu amanuntul au cele mai mari sanse de crestere in 2013

Managerii din constructii, comertul cu amanuntul, precum si cei din industria prelucratoare si sectorul serviciilor estimeaza ca in urmatoarele trei luni pietele pe care activeaza vor cunoaste o crestere, potrivit anchetei de conjunctura din luna martie 2013, realizata de Institutul National de Statistica (INS).

Activitatea din constructii, potrivit estimarilor din luna martie 2013, va inregistra in urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +17%) si crestere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +10%).

Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -5%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +7%).

"In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +18%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +23%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +18%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +25%)", se arata in document.

Crestere moderata pentru industria prelucratoare si servicii

Managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +13%).

"Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei si anume: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor (sold conjunctural +35%), fabricarea produselor din tutun si fabricarea altor produse din minerale nemetalice (solduri conjuncturale +31%).

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +6%). In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucratoare", se mai precizeaza in document.

Conform estimarilor din luna martie 2013, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#crestere sectoare economice, #crestere constructii, #crestere comert cu amanuntul, #crestere servicii , #Firme Romania