Crescatorii de albine sa plang de importul de miere surogat

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 13:10
2248 citiri
Crescatorii de albine sa plang de importul de miere surogat

Producatorii de miere se plang de importul de miere surogat din tari care nu apar pe etichetele produselor si de faptul ca, prin aceasta concurenta neloiala, se pune presiune asupra pretului de achizitie al mierii.

"In Romania se importa o serie de surogate de miere din tari care nu apar pe etichetele borcanelor. Din acest punct de vedere avem de suferit, deoarece este o presiune mare asupra preturilor de achizitie, asupra mierii romanesti", a spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine Romania, Ioan Fetea, cu ocazia vizitei ministrului Agriculturii, Stelian Fuia, la Targul National al Mierii.

Potrivit acestuia, apicultorii din Romania sunt afectati de utilizarea unor erbicide care au efect nociv asupra albinelor.

"Avem probleme cu pastrarea biodiversitatii, avem probleme privind introducerea in culturi si in tratamente a unor erbicide care sunt cea mai mare pacoste", a mai spus Ioan Fetea.

Presedintele Asociatiei a declarat ca Romania ocupa locul sapte in Europa dupa efectivele de albine si detine peste 1,27 milioane de familii de albine, fata de nivelul inregistrat inainte de 1989 cand erau peste 1,4 milioane de familii de albine.

"Speram ca in urmatorii patru-cinci ani sa ajungem la aceasta cifra din nou. Romania realizeaza intre 20.000 - 23.000 de tone de miere anual, din care 50% merge la export, iar 50% la consumul intern", a precizat Ioan Fetea.

"Targul National al Mierii" este organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania in colaborare cu Compartimentul de Agricultura Ecologica din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si se desfasoara in perioada 20 - 22 aprilie 2012. Targul cuprinde si un segment expozitional de produse apicole ecologice "Expo Eco-Apicultura", destinat promovarii acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#producatori miere Romania, #miere Romania , #Firme Romania