Fuziune importanta pe piata de consultanta din Romania

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 14:10
1362 citiri
Fuziune importanta pe piata de consultanta din Romania

Companiile de consultanta Pathfinder Management & Consulting si IMC Integral Management Consultancy International au fuzionat, miscare ce are ca scop cresterea pietei locale de consultanta.

"Ne-am orientat toata activitatea de pana acum in directia sprijinirii companiilor romanesti, a crearii unor afaceri locale solide, capabile sa se dezvolte sustenabil si profitabil. Imi doresc, de ani buni, sa vad companii romanesti ce se dezvolta si se extind atat pe piata locala, cat si pe piata regionala si cea internationala", a declarat Ruxandra Ogrendil, Managing Partner al Pathfinder Management & Consulting, care a preluat in cadrul parteneriatului si pozitia de Director Regional pentru Europa Centrala si de Est in cadrul organizatiei IMC.

Romania capata astfel o importanta deosebita pe harta IMC, devenind si hub regional pentru Europa Centrala si de Est, situatie unica pe piata consultantei.

IMC Integral Management Consultancy International, este o organizatie globala de consultanta, cu sediul central in Elvetia, avand ca principal obiectiv sprijinirea companiilor in directia dezvoltarii durabile. IMC este prezenta in peste 40 de tari printr-o retea de parteneri si colaboratori asociati, fiecare membru avand o vasta expertiza in pozitii de top management.

Cele doua companii impartasesc aceeasi viziune in privinta sprijinirii companiilor locale si au convingerea ca impreuna vor reusi sa aduca un suflu nou intr-o piata destul de greu incercata in ultimii ani. IMC s-a cladit pe un concept diferit de jucatorii prezenti in piata, intrucat fiecare membru a ocupat anterior pozitii de nivel C (CEO, CFO, COO), ceea ce asigura o foarte buna intelegere a realitatilor din activitatea unei companii. Astfel, prin intermediul IMC, companiile romanesti vor obtine acces la o retea de experti internationali cu o vasta experienta ce pot ocupa pozitii de management sau de membri in consiliile de administratie ale companiilor locale ce doresc sa isi cladeasca expansiunea pe o baza solida. Nu in ultimul rand, acest parteneriat usureaza misiunea deja asumata de Pathfinder de a gasi solutii de finantare pentru companiile romanesti, prin accesul la un numar mult mai mare de investitori strategici si financiari si la solutii inovative pentru piata din Romania.

"In aceasta directie, consider ca parteneriatul cu IMC este o solutia perfecta care sa ne ajute in dezvoltarea unor servicii de consultanta de top. IMC crede in potentialul de dezvoltare a Romaniei si a afacerilor locale. Ne dorim sa trecem peste temerile si prejudecatile existente in mediul de afaceri local, sa inversam rolurile si sa aratam ca se poate face business frumos si corect si din Romania catre exterior", a mai spus continuat Ogrendil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#piata consultanta, #companii consultanta fuziune , #Firme Romania