Oltchim va trimite, in ianuarie, 993 de angajati in somaj tehnic

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 18:10
1545 citiri
Oltchim va trimite, in ianuarie, 993 de angajati in somaj tehnic

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea va trimite, in perioada 3-31 ianuarie 2012, in somaj tehnic 993 de angajati, acestia urmand sa beneficieze in acest interval de o indemnizatie de 80% din salariul de baza, se arata intr-un raport transmis Bursei de catre companie.

In perioada 15-30 noiembrie, 1.000 de angajati Oltchim fusesera trimisi in somaj tehnic, iar ulterior a fost luata decizia ca si in luna luna decembrie sa fie trimisi in somaj tehnic 1.000 de angajati.

"Ca urmare a lipsei materiei prime si a capitalului de lucru, Consiliul de Administratie, in sedinta din 20 decembrie, a decis sa suspende contractele individuale de munca (trimiterea in somaj tehnic), in perioada 3-31 ianuarie 2012, pentru 993 de salariati, atat din randul celor care isi desfasoara activitatea in cadrul activului din Rm. Valcea, cat si al celor ce-si desfasoara activitatea la punctul de lucru al S.C. Oltchim SA, respectiv Divizia Petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges", se arata in raport.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza al fiecaruia, corespunzator locului de munca ocupat.

Combinatul chimic Oltchim din Ramnicu Valcea a inregistrat in primele noua luni din acest an o pierdere neta de 179,77 milioane lei, in crestere cu 1% fata de nivelul din aceeasi perioada din 2010, de 178,19 milioane lei.

Oltchim din Ramnicu Valcea este cea mai importanta unitate din industria petrochimica din Romania, lider in Europa Centrala si de Est la PVC, soda caustica, polioli si plastifianti.

Societatea are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (54,8]%), iar PCC SE Duisburg Deu detine 17,47% din actiuni. Titlurile Oltchim sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I, sub simbolul OLT.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Oltchim angajati, #somaj angajati Oltchim , #Firme Romania