Sanatatea, in centrul evenimentelor Romexpo din aceasta saptamana

Marti, 25 Martie 2014, ora 11:47
1208 citiri
Sanatatea, in centrul evenimentelor Romexpo din aceasta saptamana

Doua evenimente de traditie, a caror principala tema o reprezinta sanatatea, se vor desfasura la Romexpo in perioada 26 - 29 martie.

Cele doua evenimente sunt cea de a 21-a editie a Romenvirotec - Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului si Rommedica - Targ international de medicina si farmacie, eveniment ajuns la cea de a 24-a editie.

Romenvirotec - primul targ carbon neutru din Romania

Alaturi de Carbon Solutions Global, Centrul Expozitional Romexpo face primii pasi inspre adoptarea unei politici carbon neutre, prin compensarea amprentei de carbon a targului Romenvirotec.

Toate datele compensarii, precum suma emisiilor nocive rezultate in urma targului Romenvirotec si proiectul verde sustinut prin aceasta initiativa, vor fi anuntate la finalul evenimentului si vor fi publicate pe site-ul oficial Romenvirotec.

In urma calculului, Romenvirotec va primi Certificarea ZeroCO2 care atesta neutralitatea targului, iar certificatele retrase vor sprijini financiar unul dintre proiectele verzi din portofoliul Carbon Solutions Global Ltd.

"Dupa ce anul trecut Centrul Expozitional Romexpo a inaugurat primele sali de conferinta incalzite cu ajutorul pompelor de caldura geotermale, continuam seria actiunilor de protectia mediului prin transformarea Romenvirotec in primul targ carbon neutru din Romania. Este un domeniu vital pentru viitorul nostru, caruia trebuie sa-i aratam importanta cuvenita" declara Mariana Suciu, Director General, Romexpo S.A.

In plus, in cadrul celei de a 21-a editii a Romenvirotec, ce va avea loc intre 26 si 29 martie, vizitatorii vor mai putea regasi masini pentru remedierea solurilor poluate, echipamente pentru procesarea deseurilor menajere si industriale, solutii pentru tratarea, extragerea si epurarea apei sau managementul resurselor de energie neconventionale, iar importanta evenimentului este apreciata de reprezentantii institutiilor din domeniu.

"Nu putem sa nu observam ca, desi criza financiara a afectat, in ultimii ani, si investitiile din domeniul mediului, operatorii prezenti la Romenvirotec demonstreaza ca acest tip de investitii sunt totusi prezente si se bucura de atentia si importanta pe care le merita, in demersul crearii unei societati care respecta natura si resursele sale. Pentru acest targ, expunerea tehnologiilor de ultima generatie sunt foarte importante, insa si mai importanta este colaborarea ulterioara si parteneriatele pe care un astfel de eveniment le poate promova si consolida" adauga Attila Korodi, Ministru, Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Romenvirotec - copiii fac cunostinta cu protectia mediului

Mai mult decat atat, pentru ca Romenvirotec este un eveniment ce are ca principala grija viitorul Planetei, pentru copii au fost pregatite numeroase activitati, concursuri si mini-scenete in cadrul coltului Micului Ecologist, ce ii vor invata despre importanta protejarii mediului inconjurator: "Primar pentru o zi" si mini curs de navomodelism si prezentare interactiva: "Reciclarea este cool" fiind doar o parte din temele propuse.

Desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Romenvirotec va reuni agenti economici din tara si din strainatate, din tari precum: Austria, Belgia, Germania, Italia, Portugalia si Ungaria. Evenimentul isi propune sa fie nu numai un spatiu de expunere, dar si un prilej de discutii si noi parteneriate in dezvoltarea acestui domeniu.

Rommedica - sesiuni gratuite de masurare a glicemiei si donare de sange

Tot intre 26 si 29 martie, Romexpo organizeaza cea de a 24-a editie a Rommedica - Targ international de medicina si farmacie. Pentru functionarea corecta a unui sistem national de sanatate, participarea la aceste tipuri de evenimente este pe cat de importanta, pe atat de necesara.

Pe langa partea expozitionala si conferintele dedicate specialistilor, Rommedica asteapta publicul larg prin numeroase demonstratii de tehnici de acordare a primului ajutor si evaluari ale starii de sanatate.

Astfel, cei care vor veni la targ, vor putea beneficia la standul Asociatiei React de sesiuni gratuite de masurare a glicemiei, iar sambata - 28 martie - va fi organizata o actiune de donare de sange.

Tehnologii si consumabile de ultima ora, scannere cu aplicatii in sprijinul diagnosticarii si cercetarii bio-celulare, sisteme medicale cu ultrasunete de mare precizie si multe altele vor fi prezentate de companii din Austria, China, Germania, Grecia, Marea Britanie, Romania, Slovacia, Suedia, Taiwan, Turcia, Ucraina si Ungaria.

"Totul in jurul nostru evolueaza cu o rapiditate greu urmarit, iar prin organizarea targurilor si expozitiilor de specialitate in domeniul medicinei ne dorim sa venim in sprijinul companiilor si institutiilor creand cadrul necesar dezvoltarii. Fie ca vorbim de prezentarea celor mai noi realizari tehnologice sau de workshop-uri cu specialisti din aceasta arie de activitate, Rommedica este un punct de plecare in crearea de noi practici si politici importante pentru viitor" spune Mariana Suciu, Director General, Romexpo S.A.

In cadrul Rommedica vor mai avea loc doua conferinte cu puncte EMC, un workshop de ortopedie si traumatologie, lansari de carte, cursuri, conferinte si demonstratii de prim ajutor in caz de accident, atac de panica si o prezentare legata de distrugerea deseurilor medicale etc. Toate acestea vor fi sustinute de Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, Societatea Nationala de Cruce Rosie Romana, Fundatia pentru SMURD, Asociatia Patronala a Medicilor de Medicina Muncii si BGS Divizia Medicala.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#targuri Romexpo, #expozitii romania , #Firme Romania