Zece idei de succes pentru promovarea video a afacerii (I)

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 12:18
3741 citiri
Zece idei de succes pentru promovarea video a afacerii (I)
Radu Turcescu - consultant in relatii publice, fondator SMART PR GROUP

Materialele video reprezinta o forma excelenta de promovare si de atragere a noilor clienti. Asa cum subliniez si in seminariile gratuite pe care le sustin, materialele video pot permite unei companii sa aiba propria emisiune online sau propria televiziune online.

Insa, cel mai mare pericol in procesul de inregistrare a emisiunilor online il reprezinta crearea unor material video plictisitoare. Si, odata "plasata eticheta" de plictisitor, companiilor le va fi dificil sa-si imbunatateasca imaginea.

In acest articol voi impartasi 20 de idei care te vor ajuta sa creezi materiale video de succes :

1. Fimulete amuzante

Experienta personala este extrem de importanta. Alege cativa angajati care sa povesteasca intamplari amuzante petrecute la birou. Organizeaza inregistrarea sub forma de mini-interviu si adreseaza intrebarile in asa fel incat sa sublinieze buna dispozitie existenta la birou.

2. Materiale video de tipul "De ce ne iubim job-ul"

Organizeaza interviuri unul-la-unul cu angajatii tai si intreaba-I de ce iti iubesc job-ul. Roaga-I sa vorbeasca despre specificatiile locului de munca si despre rolul lor in firma.

3. Materiale video de tipul "O zi la birou"

Alege cel mai vorbaret angajat si filmeaza-i o zi la locul de munca. Urmareste-l peste tot si roaga-l sa explice, detaliat, ce face. Este indicat ca ziua sa inceapa si sa se termine acasa.

4. Materiale video de tipul "Angajatul lunii"

De fiecare data cand un angajat este desemnat angajatul lunii ( sau castiga un premiu din domeniul sau de activitate ), solicita-i un interviu in care sa vorbeasca despre modul in care a reusit sa castige acel premiu.

5. Materiale video de tipul "Spune-mi despre job-ul tau"

Dupa ce un angajat a depasit perioada de 6 luni petrecuta la firma ta, realizeaza un interviu unul-la unul in care sa discutati despre detaliile job-ului, despre atmosfera la job sau despre imaginea firmei in general.

6. Materiale video de tipul "Ce vei face maine?"

Realizeaza un material video format din raspunsurile a 10 angajati, la intrebarea " Ce vei face maine ? "

Acest video are menirea de a-i motiva pe ceilalti angajati, dar si de a transmite ideea conform careia angajatii firmei pe care o conduci stiu foarte bine ce au de facut a doua zi.

7. Materiale video de tipul "Ne-ai lipsit ..."

Pentru cei care au lipsit la ultima conferinta sau care au fost repartizati in alt oras pe o perioada mai lunga de timp, poti realiza un material video in care sa rezumi cele mai importante stiri despre firma ta. De asemenea, o idee foarte buna ar fi sa rogi si cativa angajati sa transmita un mesaj de tipul "ne lipsesti, abia asteptam sa revii la birou.."

8. Materiale video de tipul "Povestea firmei unde lucram..."

Roaga mai multi angajati sa spuna povestea firmei in cuvintele lor. Vei afla astfel modul in care fiecare angajat in parte vede evolutia firmei pe care o conduci.

9. Materiale video de tipul "Inainte si dupa..."

Inainte de lansarea unui proiect mare, solicita un interviu celor mai importanti angajati implicate in proiect. Intreaba-I care sunt obiectivele proiectului, ce asteptari au si care sunt rezultatele sperate.

La finalul proiectului, solicita un alt interviu cu aceleasi persoane si intreaba-le care sunt primele pareri cu privire la proiectul proaspat incheiat. Au fost obiectivele atinse ? Au fost asteptarile justificate ? Au fost clientii multumiti ?

10. Materiale video de tipul "Cum se face .... "

Creeaza materiale video cu modul de realizare a celui mai bun produs al tau. Ofera cat se poate de multe detalii, deoarece detaliile fac diferenta. Clientii te vor pozitiona drept expert in domeniul tau de activitate si vor cumpara de la tine. In acelasi timp, increderea in produsul respectiv va creste simtitor...

In urmatorul articol, voi vorbi despre inca 10 idei pentru materiale video de succes. Te invit in continuare sa creezi un canal de youtube cu numele firmei tale unde sa incarci aceste filmulete. Este gratuit. De asemenea, este indicat ca fiecare material video in parte sa fie adaugat si pe website-ul firmei.

Pentru inceput, poti inregistra 2 materiale video pe luna. In timp, dupa ce vei incepe, vei putea identifica formula ideala de inregistrare a materialelor video si vei putea crea si un calendar de inregistrari si postari pe retelele de socializare.

Articol semnat de Radu Turcescu, consultant in relatii publice si imagine, antreprenor si fondator SMART PR GROUP.

Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#strategii marketing, #tehnici promovare, #consiliere PR companii , #Firme Romania