E oficial: Adevarul Holding solicita insolventa

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 16:59
2959 citiri
E oficial: Adevarul Holding solicita insolventa

Societatea Adevarul Holding SRL, care detine mai multe publicatii, printre care si cotidianul Adevarul, si-a cerut insolventa, printr-un dosar depus la Tribunalul Bucuresti, primul termen de judecata fiind 6 noiembrie.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, pe 31 octombrie. Obiectul cauzei in acest dosar este "procedura insolventei", iar materia juridica - "faliment".

Cererea insolventei nu presupune neaparat intrarea in faliment a unei companii.

Adevarul Holding a cerut falimentul in contextul in care trustul de media a fost preluat recent de Cristian Burci de la Dinu Patriciu. Contactat de Mediafax, Cristian Burci a spus ca deocamdata nu poate furniza informatii.

Asociatii Adevarul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) si Premium News SRL (99,93%), potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comertului.

Societatea Premium News SRL - principalul asociat al trustului Adevarul - a fost infiintata pe 16 februarie 2012. Asociatii societatii Premium News SRL sunt Nora Marcovici (50%) si Diana Tobosaru (50%). Nora Marcovici si Diana Tobosaru conduc agentia de publicitate Graffiti BBDO, detinuta de omul de afaceri Cristian Burci.

Pe de alta parte, asociatii East Europe Media Distribution SRL sunt Tipomedia Prod SRL (5%) si Adevarul Holding SRL (95%), iar asociatii Tipomedia Prod SRL sunt: Adevarul SA (3,33%) si Adevarul Holding SRL (96,66%).

Adevarul Holding a anuntat, intr-un comunicat pe 5 septembrie 2012, inceperea negocierilor oficiale pentru preluarea de catre omul de afaceri Cristian Burci a trustului de presa, precizand ca o decizie finala va fi anuntata cel mai devreme in a doua parte a lunii septembrie.

Potrivit comunicatului, conducerea editoriala a holdingului Adevarul si Cristian Burci au purtat la momentul respectiv primele discutii, dupa anuntul oficial al celui din urma privind interesul sau de a prelua trustul de presa detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Pe de alta parte, omul de afaceri Cristian Burci a declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, ca a semnat primele documente pentru preluarea Adevarul Holding de la Dinu Patriciu, precizand insa ca finalizarea tranzactiei depinde de rezultatele unei analize a actelor companiei, dar si de discutiile viitoare cu creditorii trustului.

Adevarul Holding a fost infiintat in toamna anului 2006, de Dinu Patriciu, imediat dupa achizitia ziarului Adevarul.

Trustul Adevarul are in portofoliu, printre altele, cotidianul Adevarul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum si cotidianul Blik din Ucraina, colectiile de carte de lux Adevarul, dar si un numar mare de suplimente si produse complementare.

Pe 16 octombrie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a respins solicitarea trustului Adevarul de prelungire a licentei expirate a televiziunii Adevarul TV, care nu a fost pusa niciodata in functiune, membrii Consiliului precizand ca grupul trebuie sa solicite din nou o licenta daca vrea sa reia proiectul de lansare a propriului post TV.

Solicitarea de prelungire a licentei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea Adevarul TV a fost transmisa CNA de societatea Adevarul Digital Media SRL (Adevarul Holding SRL - 95% si Tipomedia Prod SRL - 5%), fiind motivata prin modificarea actionariatului societatii Adevarul Digital Media SRL, care implica si esalonarea bugetelor. Licenta audiovizuala a televiziunii Adevarul TV a expirat, insa, pe 12 octombrie, iar CNA a decis sa respinga cu unanimitate de voturi prelungirea licentei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#insolventa Adevarul Holding, #faliment Adevarul Holding, #solicitare insolventa Adevarul , #Insolventa