FC Rapid SA are datorii de 210 milioane de lei. Cine sunt creditorii

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 08:36
2159 citiri
FC Rapid SA are datorii de 210 milioane de lei. Cine sunt creditorii

SC FC Rapid SA, societatea care administreaza clubul cu acelasi nume din Liga I, are de achitat datorii in valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creante admis de adminstratorul judiciar in dosarul de insolventa deschis la 7 decembrie.

La masa credala au fost inscrisi 163 de creditori care au solicitat creante in valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), insa administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

Creditorii au dreptul sa conteste tabelul preliminar in termen cinci zile, dupa care va fi aprobat tabelul final al creantelor clubului giulestean.

Urmatorul pas va fi stabilirea planului de reorganizare a gruparii din Liga I de catre creditorul care detine 20 la suta din datorii si administratorul judiciar, cu o perioada de implementare de 1-3 ani.

Planul de reorganizare ar trebui sa cuprinda masuri care sa vizeze revitalizarea activitatii clubului astfel incat sa isi achite datoriile.

Cei mai mari creditori ai SC FC Rapid SA cu datorii admise sunt actionarul majoritar George Copos in nume propriu (5,9 milioane lei), firme din grupul pe care il controleaza precum Ana Holding SA (20 milioane lei), Ana Hotels (914.000 lei), Ana Imep (7,2 milioane lei) si Ana Residences (17 milioane lei), CEC Bank (13,4 milioane lei), ANAF (9,4 milioane lei), Serviciul public pentru finante publice locale Sector 6 (7,3 milioane de lei) si omul de afaceri Fathi Taher prin firma SC MT Property (10 milioane lei).

Fathi Taher, care a finantat clubul in anul 2008, cand a incercat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni de la George Copos, s-a inscris la masa credala in total cu 37 de milioane de lei, insa adminsitratorul a admis doar 10 milioane de lei.

Diferenta dintre sumele solicitate de potentialii creditori si cele admise in tabelul preliminar se explica prin faptul ca fie nu exista documente care sa ateste datoriile, fie nu exista suficiente date care sa arate perioada pentru care se inregistreaza creanta respectiva.

De asemenea, sunt cazuri in care unii dintre creditori, respectiv jucatori, au renuntat la sumele pe care le aveau de recuperat de la FC Rapid in schimbul dezlegarii de contractul cu clubul, dupa ce s-au inscris la masa credala.

In afara de jucatori, in tabelul creditorilor cu creante chirografare mai figureaza, printre altii, presedintele executiv Constantin Zotta (inscris la masa credala cu 59.000 lei si admis cu 59.000 lei), antrenorul Marian Rada (inscris cu 64.000 lei, admis cu 34.000 lei), fostul proprietar al FC National, Constantin Iacov (inscris cu 5,2 milioane lei, admis cu 0 lei), FC Corvinul Hunedoara (inscris cu 3,1 milioane lei, admis cu 0 lei), Unicredit Tiriac Bank SA (inscris cu 6,6 milioane de lei, admis cu 0 lei), Institutul National de Medicina Sportiva (inscris cu 10.725 lei, admis cu 10.725 lei), FC Universitatea Cluj (inscris cu 262.589 lei, admis cu 262.589 lei), Megapearl Limited din Cipru (inscris cu 43 milioane lei, admis cu 43 milioane lei), clubul Maritimo Da Madeira Futebol (inscris cu 216.940 lei, admis cu 204.071 lei) si Centrul de Fotbal Mogosoaia SRL (inscris cu 8150 lei, admis cu 8.150 lei).

In tabelul preliminar, creantele garantate au o valoare totala de 23,4 milioane lei si apartin CEC Bank si Ana Holding (9,9 milioane lei), creantele bugetare totalizeaza 16,7 milioane lei, iar creantele chirografare (negarantate) insumeaza 107,7 milioane lei. La acestea se adauga creante salariale in valoare de 99.000 de lei.

Conform Legii Insolventei, SC FC Rapid SA trebuie sa achite in primul rand creantele salariale, apoi pe cele garantate, cele bugetare si in ultimul rand pe cele chirografare.

In general, creditorii care isi recupereaza o parte din datorii sau in unele cazuri integral sunt cei cu creante salariale, garantate si bugetare.

FC Rapid se confrunta cu mari probleme financiare, jucatorii si angajatii clubului fiind neplatiti de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii si fata de alte societati. La 7 decembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea SC FC Rapid SA si a deschis procedura de insolventa a clubului condus de George Copos, numind-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache.

Termenul limita pentru definitivarea tabelului creantelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#datorii Rapid SA, #creditori Rapid SA, #insolventa Rapid SA , #Insolventa