FNGCIMM a efectuat in 2010 plati catre banci de 9 mil. euro

Marti, 18 Mai 2010, ora 11:51
1695 citiri
FNGCIMM a efectuat in 2010 plati catre banci de 9 mil. euro

Platile efectuate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) catre banci au totalizat in perioada ianuarie-aprilie noua milioane de euro, in crestere de cinci ori fata de aceeasi perioada din 2009, a declarat, marti, presedintele fondului, Aurel Saramet, citat de Mediafax.

"Acest lucru arata ca situatia IMM-urilor nu este tocmai buna.

Din pacate acestea nu au o strategie, ci merg pe principiul scapa cine poate.

Din platile efectuate, 67% se datoreaza insolventei, iar 33% din cauza ca firmele nu-si mai pot plati creditele din cauza conditiilor economice.

Declararea autoinsolventei a devenit o moda si suntem aproape de a nu mai rationa cand declaram insolventa", a spus Saramet, la seminarul MEDIAFAX talks about SME's.

Saramet a mentionat ca pana la sfarsitul anului Fondul va efectua plati in valoare de 35-40 de milioane euro, in crestere de peste doua ori fata de 2009.

El a mentionat ca 80% din platile efectuate de Fond au fost pentru garantii care au acoperit pana la 55% din credit si mai putin pentru cele care garanteaza 60% sau 80% din finantare.

FNGCIMM garanteaza pana la 80% din creditele acordate IMM-urilor, pana la valoarea de 2,5 milioane de euro. 

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#fngcimm, # plati, # banci, # euro , #Insolventa