Francizele se tem de faliment. Vezi cat de riscante sunt

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 10:02
1536 citiri
Francizele se tem de faliment. Vezi cat de riscante sunt

Cei patru ani de depresie in consum au afectat afacerile in regim de franciza, care s-au aratat mai putin optimiste cu privire la vanzarile din 2012, potrivit unui sondaj publicat de Asociatia Internationala a Francizelor.

Pe langa situatia dramatica inregistrata in rata de consum in ultimul an, lipsa de acces la credite, dar si criza economica globala reprezinta doi factori care ofera perspective negative francizelor, noteaza CNBC.

66,6% din francize se asteapta sa vada o crestere moderata a vanzarilor in 2012, fiind in scadere de la 76,4% in 2010. Preocuparile privind reforma fiscala sunt de asemenea factori importanti care contribuie la pesimismul acestor afaceri. Cu toate acestea presedintele Asociatiei Internationale a Francizelor, Steve Caldeira a declarat ca numarul locurilor de munca in francize va creste cu 2,1% in 2012.

Perspectivele mai putin optimiste, vin de la frustratea francziorilor pe fondul redresarii economice lente, spune acesta. In opinia sa, cea mai mare frustrare este legata de lipsa de creditare pentru intreprinderile mici.

"Lipsa creditarii este o mare problema. In 2011 am avut un deficit de creditare de 20%, ceea ce a insemnat 80.000 de locuri de munca mai putine. Este deosebit de dificil pentru cei care aspira la francizare, atunci cand piata s-a contractat atat de mult", a declarat Caldeira.

In plus, rata ridicata a somajului pe termen lung poate fi un factor care contribuie la aparitia francizelor.

"Multi dintre somerii care au avut locuri de munca bune devin capabili sa-si gestioneze propria afacere. Prin urmare, acestia considera ca francizele pot fi un model care incurajeaza antreprenoriatul", a mai precizat acesta.

In urma studiului s-a decsoperit ca 22,2% din francizati considera ca situatia economica la nivel mondial se va inrautati in 2012. In afirmatiile facute, acestia s-au bazat pe lipsa de sprijin fiscal din partea autoritatilor, dar si pe incertitudinea care exista in randul consumatorilor si a investitorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#studiu francize 2011, #taxe francize, #locuri munca francize, #cumpar franciza , #Insolventa