Insolventa Rompetrol Downstream, ceruta de doua firme

Vineri, 14 Mai 2010, ora 22:43
1973 citiri
Insolventa Rompetrol Downstream, ceruta de doua firme

Doua firme, Novensys Corporation si Automotive, solicita Tribunalului Bucuresti deschiderea procedurii insolventei in cazul Rompetrol Downstream, insa reprezentatii grupului petrolier sustin ca nu exista temei juridic si legal, intrucat nu se afla in imposibilitate de plata, informeaza Mediafax.

In 25 februarie, Novensys Corporation a cerut deschiderea procedurii insolventei Rompetrol Downstream, urmand ca Sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti sa ia in discutie solicitarea in data de 19 mai.

"Situatia creata intre Rompetrol Downstream si compania Novensys este una strict comerciala, in care ambele parti nu au convenit inca asupra tuturor detaliilor in ceea ce priveste contractul de prestari de servicii, a modului de derulare a acestuia, toate anexele acestuia si asupra indeplinirii de catre Novensys a obligatiilor sale contractuale", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii grupului petrolier.

De asemenea, Rompetrol Downstream va solicita in 19 mai instantei respingerea cererii si obligarea companiei Novensys la plata unei cautiuni de zece la suta din valoarea creantei invocate, apreciind ca cererea de deschidere a insolventei a fost formulata cu rea-credinta, in contradictie cu prevederile Legii 85/2006.

O alta firma, Automotive SA a depus doua cereri de chemare in judecata, cu acelasi obiect, a Rompetrol Downstream, una inaintata instantei in 30 aprilie si alta in 4 mai.

Societatea cere deschiderea insolventei companiei Rompetrol, termenele de judecata fiind stabilite pentru 3 si 15 decembrie 2010.

Reprezentatii Rompetrol spun ca Automotive solicita recuperarea unei sume de bani care este inferioara creantei pe care Rompetrol Downstream o are impotriva societatii , reprezentand contravaloarea carburantilor livrati in perioada 2009-2010.

"Precizam ca Rompetrol Downstream a solicitat, prin intermediul institutiilor competente, recuperarea acestei creante, dupa ce anterior a avut toata disponibilitatea de a gasi o solutie pentru stingerea diferendului dintre parti.

Pe de alta parte, societatea Automotive detine fara niciun titlu legal trei rezervoare pentru depozitarea de GPL care apartin unei alte societati a grupului Rompetrol, Rompetrol Gas", au mai precizat reprezentantii Rompetrol.

Rompetrol Gas face demersuri pentru obligarea societatii Automotive la respectarea obligatilor contractuale.

Reprezentantii Rompetrol apreciaza ca cererile Novensys si Automotive pentru deschiderea insolventei Rompetrol Downstream, membra a Grupului Rompetrol, nu au niciun fundament financiar si juridic care sa corespunda realitatii de fapt, grupul petrolier nefiind in imposibilitatea de plata fata de nici unul dintre furnizorii sau prestatorii de servicii ai companiei. Rompetrol Downstream, divizia de distributie a carburantilor din grupul Rompetrol, opereaza 805 benzinarii.

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#insolventa, #rompetrol, #downstream , #Insolventa