Insolventele se inmultesc in 2012. A venit randul companiilor mari si mijlocii

Joi, 07 Iunie 2012, ora 13:13
1810 citiri
Insolventele se inmultesc in 2012. A venit randul companiilor mari si mijlocii

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) se asteapta, pentru acest an, la marirea numarului de insolvente in randul companiilor mari si mijlocii, care au beneficiat pana acum de o "pasuire", cu ajutorul careia au reusit sa depaseasca trei ani grei din punct de vedere economic.

"Pentru anul 2012, CITR se asteapta la marirea numarului de insolvente in randul companiilor mari si mijlocii, care in primii ani ai crizei economice au beneficiat de o pasuire cu ajutorul careia au reusit sa depaseasca inca trei ani grei din punct de vedere economic si sa isi finanteze operatiunile curente.

Principalele motive pentru care aceste societati intra in procedura de insolventa sunt imposibilitatea respectarii graficelor de reesalonare a creditelor si lipsa de capital, pe fondul scaderii generale a vanzarilor in contextul crizei economice", se arata intr-un comunicat al CITR.

Portofoliul Casei de Insolventa Transilvania s-a marit cu 25% in primul trimestru al acestui an, fata de finalul anului 2011.

Constructiile si imobiliarele, cele mai lovite industrii

Cele mai multe companii ce au intrat in insolventa sub supravegherea specialistilor CITR provin din domeniul constructiilor si imobiliarelor (Alia Imobiliara SA Bucuresti, Concefa SA Sibiu, Euroconstruct SA Timisoara, ICIM SA Arad, Edilitar Mancini, Amarad SA), comertului (Piritex SA, Elanko SRL, Can Serv SA, Corsa SA prin brandul sau House of Art) si al productiei (Romplumb SA, Europroducts SRL, Veritas Panciu SA), de la textile si haine pana la tabla zincata (Adya Metal SA).

La nivel national, conform analizelor CITR, principalii agenti economici care acceseaza procedura insolventei vin din domenii precum transporturi, comert si constructii.

In primele patru luni ale anului, peste 5.620 de firme au intrat in insolventa la nivel national, conform datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Potrivit CITR, piata insolventei este in continuare una subfinantata, iar casele de insolventa se confrunta cu probleme cauzate de gradul de incasare redus si intarzierea platii creantelor in proceduri.

In prezent, CITR crediteaza peste 80% din firmele aflate in portofoliu, deoarece decalajul dintre facturare si incasare ajunge sa fie in unele cazuri, din cauza lipsei lichiditatilor din companii, chiar mai mare de un an.

Casa de Insolventa Transilvania este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#insolventa companii 2012, #insolventa companii mari si mijlocii, #insolvente Romania, #Casa de Insolventa Transilvania, #insolventa societati Romania , #Insolventa