Problemele Red Management continua: O alta firma intra in insolventa

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 17:50
2018 citiri
Problemele Red Management continua: O alta firma intra in insolventa

Tatarasi Arena, o alta firma infiintata de Red Management Capital pentru a dezvolta un proiect rezidential in Iasi, a intrat in insolventa luni, dupa ce a acumulat pana acum datorii de 80 de milioane de lei si a ramas cu disponibilitati banesti de 6 lei.

Valoarea activelor firmei este estimata in prezent la 53,3 milioane de lei, iar cei mai mari creditori sunt North East Property Holdings, Volksbank si Instalatii Grup, scrie Mediafax.

Red Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear, nu este la primul esec pe piata locala. Compania este proprietarul centrului comercial Armonia Mall din Braila, inchis dupa doar noua luni de functionare, pentru rezultate slabe.

Firma prin intermediul careia este dezvoltat centrul comercial a intrat anul trecut in insolventa, iar mall-ul a fost scos la licitatie, fara succes insa.

Red este un grup controlat de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intentia sa dezvolte si numeroase alte proiecte, in orase precum Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Iasi sau Giurgiu. Toate aceste proiecte au fost blocate, iar unele au ajuns de asemenea in insolventa sau faliment.

Grupul a dezvoltat si proiectul Armonia Arad, cumparat de compania austriaca Immofinanz, care au decis in acest an sa il inchida.

Administratorul judiciar al proiectului din Iasi este Casa de Insolventa Transilvania, care apreciaza in raportul in urma analizei cauzelor de intrare in insolventa a firmei ca exista posibilitatea ca aceasta sa devina solvabila, dar cu un aport din partea actionarilor sau a unui investitor strategic pentru finalizarea investitiei si valorificarea acesteia.

Complexul ar fi urmat sa cuprinda 7 blocuri de locuinte, fiind amplasat langa Iulius Mall din Iasi.

"Blocurile construite in cadrul complexului sunt situate langa Iulius Mall, Ateneul Tatarasi si a complexului studentesc Tudor Vladimirescu. Datorita acestei localizari exista posibilitatea ca apartamentele din cadrul complexului sa fie vandute sau inchiriate dupa finalizare", apreciaza sursa citata.

Pana la data intrarii in insolventa erau construite "la rosu" trei din cele sapte blocuri. Terenul a fost achizitionat in anul 2006, iar in 2007 a fost desemnat deja antreprenorul general. Firma nu a reusit sa vanda nicio locuinta, cu exceptia a 6 antecontracte.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#insolventa firme Romania, #insolventa dezvoltatori imobiliari, #investitii Red Management Capital, #proiecte rezidentiale Iasi, #esec Red Management Capital , #Insolventa