Societatea Feroviara de Turism a intrat in insolventa, cu datorii de 7,2 mil. de lei

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 14:17
1897 citiri
Societatea Feroviara de Turism a intrat in insolventa, cu datorii de 7,2 mil. de lei
Foto: Turismferoviar.ro

Societatea Feroviara de Turism, cu datorii de 7,2 milioane lei si creante litigioase de circa zece milioane de lei, a intrat in insolventa, iar dupa rezolvarea situatiei societatii Ministerul Transporturilor (MT) analizeaza posibilitatea privatizarii, conform unui comunicat al MT.

Potrivit sursei citate, in data de 28 ianuarie 2013 Instanta a admis cererea introdusa de catre debitoarea Societatea Feroviara de Turism "SFT-CFR" SA privind procedura insolventei si a deschis procedura generala impotriva debitorului, numind administrator judiciar, la solicitarea debitorului, Consortiul General Grup Expert SPRL&Cimpeanu, Dezsi, Gheorghe SPRL, care va indeplini atributiile prevazute de lege.

In cadrul procedurii insolventei, cererile in justitie avand drept obiect masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale se suspenda de drept de la data deschiderii procedurii si, mai mult decat atat, nicio dobanda, majorare sau penalitate de orice fel, ori cheltuiala, numite generic accesorii, nu vor putea fi adaugate creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii.

Compania a fost infiintata in 2003 si avea in portofoliu atat trenurile regale, dar si Hotelul Astoria, pierdut intre timp pentru o creanta de sapte milioane lei, precum si alte active.

Datoriile, de 7,2 milioane lei, sunt atat la bugetul de stat, dar reprezinta si impozite aferente activelor societatii precum: Hotelul Bucovina din Vatra Dornei (activ aflat sub sechestru asigurator), Complexul Turistic Decebal din Eforie Nord (activ aflat sub sechestru asigurator), Caminul Grant - sediul social al societatii (activ aflat sub sechestru asigurator) si Complexul Turistic Snagov din Snagov.

Conform Ministerului Transporturilor, reorganizarea activitatii societatii are ca obiective principale stingerea datoriilor existente printr-o valorificare mai eficienta a activelor existente avand in vedere ca o buna perioada de timp societatea nu a beneficiat de publicitate/marketing, valorificarea prin vanzare a unora dintre activele care nu concura la realizarea veniturilor societatii in prezent, reluarea exploatarii materialului rulant de epoca, pentru a fi exploatat materialul rulant este necesara repararea sa si punerea in stare de exploatare, precum si obtinerea licentei de exploatare si autorizarea personalului de tren.

Dupa inchiderea procedurii de insolventa, urmeaza sa fie analizate posibilitatile de privatizare a Societatii Feroviare de Turism, mai precizeaza reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#insolventa Societatea Feroviara de Turism, #privatizare Societatea Feroviara de Turism, #reorganizare societati stat, #insolventa companii stat , #Insolventa