UNPIR: 95% din firmele care intra in insolventa ajung in faliment

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 14:08
1841 citiri
UNPIR: 95% din firmele care intra in insolventa ajung in faliment

Firmele care intra in insolventa au sanse mici de redresare,astfel ca 95% dintre acestea ajung in faliment, mai ales pentru ca nu au sursa de finantare pentru a iesi din dificultate,a spus miercuri presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa si Restructurare (UNPIR), Arin Stanescu, potrivit NewsIn.

"Ca sa se incadreze in cei 5% de succes, in primul rand trebuie sa gasesca sursa de finantare", a mentionat Stanescu.

Acesta a precizat ca procentul celor care au sanse de redresare este mic deoarece managementul si actionariatul societatilor romanesti intra foarte tarziu in procedura de insolventa, in cele mai multe cazuri.

"O societate gaseste foarte greu finantare in Romania. Nu exista fonduri specializate, astfel ca furnizorii societatii respective nu mai vor sa furnizeze nimic fara plata in avans. In perioada de boom s-au folosit ca surse de finantare bunurile imobile. Au fost vandute, au fost facute relocari, societatea platind astfel datoriile sau o parte din ele", a mai spus Stanescu.

Acesta sustine ca, in prezent, aceasta metoda nu mai poate fi folosita si "atunci este nevoie de bani care trebuie investiti fie de la un investitor, fie de la o institutie financiara".

Stanescu estimeaza ca, in 2011, numarul insolventelor ar putea sa se reduca usor, odata cu revenirea economiei.

Acesta sustine ca problema nu este reprezentata de numarul insolventelor, ci de calitatea firmelor care intra in insolventa. Seful UNPIR a mentionat ca, in primele zece luni ale acestui an, numarul insolventelor a ajuns la 17.000.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#unpir, #firme, #insolventa, #faliment , #Insolventa