"Valoarea garantiilor solicitate la plata ar putea creste la 120 mil. lei in 2010"

Joi, 11 Martie 2010, ora 13:31
1172 citiri
"Valoarea garantiilor solicitate la plata ar putea creste la 120 mil. lei in 2010"

FNGCIMM estimeaza ca valoarea garantiilor solicitate la plata ar putea creste cu 35% in acest an, la 120 milioane lei, in conditiile scaderii numarului de garantii solicitate la plata, a declarat joi presedintele Fondului, Aurel Saramet, citat de NewsIn.

In 2009, au fost solicitate la plata garantii de 89 milioane lei.

"Anul trecut valoarea garantiilor a crescut aproape exponential.

De asemenea, valoarea platilor a crescut rapid. Ne asteptam ca si in 2010 valoarea platilor sa fie mai mare, chiar daca numarul platilor efectuate va fi mai mic", a spus Saramet, motivand ca estimarile prezentate ar putea fi depasite in conditiile in care cererile de plati inregistrate in primele doua luni ale acestui an au fost mai mari decat fusese anticipat.

"Insolventa a devenit sport national inca din 2008.

In 2009 aproape jumatate din plati s-au datorat insolventei autodeclarate, nivel care s-ar putea mentine si in 2010", a mai spus presedintele FNGIMM, care vrea sa ceara revizuirea legii insolventei.

Numarul garantiilor solicitate la plata ar putea scadea in acest an la 140, de la 159 in 2009, a mai estimat Saramet.

Totodata, reprezentantii FNGCIMM anticipeaza o usoara scadere a distributiei valorice a garantiilor acordate pentru comert, o stangnare a celor acordate pentru constructii, precum si usoare cresteri in ce priveste industria, serviciile si agricultura.

"Expunerea noastra sta pe garantii mari in contextul in care garanatiile de sub 50% (din valoarea creditului, n.r.) reprezinta putin mai mult de o treime.

Restul sunt garantii acordate intre 50-70%, respectiv 70-80% si reprezinta o expunere riscanta deoarece acolo se afla si marja cea mai mare de plati", a explicat Aurel Saramet. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#valoare, # garantii, # plata, # crestere , #Insolventa