280 milioane euro pentru 16 gari

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 22:58
1657 citiri
280 milioane euro pentru 16 gari

Un numar de 16 statii de cale ferata vor fi modernizate si echipate cu instalatii performante, printr-un program in valoare totala de 283 milioane euro, indicatorii tehnico-economici aferenti investitiei fiind aprobati de Guvern in sedinta de miercuri, potrivit Mediafax.

Lucrarile vor fi finantate din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Proiectul vizeaza reabilitarea si modernizarea statiilor de cale ferata din Giurgiu, Alexandria, Slatina, Ramnicu-Valcea, Pitesti, Resita Sud, Sfantul Gheorghe, Targu Mures, Zalau, Bistrita, Piatra-Neamt, Botosani, Vaslui, Braila, Calarasi si Slobozia.

Alte patru proiecte avizate de Executiv vizeaza modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Ilia-Lugoj (81,7 milioane lei, pentru o durata de realizare a investitiei de 24 luni), a instalatiilor de pe sectia de circulatie Siculeni-Adjud (173 milioane lei pentru 36 luni), a 112 treceri la nivel cu calea ferata (105,8 milioane lei pentru 34 luni) si dezvoltarea unui sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse (97,1 milioane lei pentru 29 luni). 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#bani europeni, #cale ferata, #investitii, #modernizare gari , #Investitii