6,5 mil euro pentru modernizarea fabricii de lactate din Braila

Luni, 11 Iunie 2007, ora 13:22
1172 citiri

Brailact, producatorul marcii de lactate Brenac, a investit peste 6,5 milioane de euro in retehnologizarea fabricii de lactate din Braila si a capacitatilor sale de productie, in vederea dezvoltarii procesului de distributie, a informat luni, compania.

"Ne dorim sa devenim unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata lactatelor din Romania, de aceea am decis sa investim masiv in retehnologizarea fabricii si in dezvoltarea distributiei proprii la nivel national, aliniindu-ne astfel si celor mai drastice cerinte europene", a declarat in comunicat directorul general Brailact,Yannis Mythis. Procesul de retehnologizare a fabricii a durat aproximativ doi ani si a avut doua etape.

Investitiile totale s-au ridicat in prima faza, la circa 3 milioane de euro si au constat in achizitionarea de echipamente performante de receptie, curatare, pasteurizare si omogenizare a laptelui materie prima, in echipamente de ambalat, linii complete de fabricatie pentru iaurturi si o linie completa de fabricatie pentru branzeturi.

In etapa a doua s-au facut investitii de peste 2,5 milioane de euro in echipamente complet automatizate pentru productia laptelui, respectiv o instalatie de pasteurizare a laptelui precum si o linie completa de ambalare a laptelui proaspat si una aseptica pentru ambalarea laptelui. De asemenea, a fost investit inca un milion de euro pentru crearea unui centru de distributie si a unui sediu in Bucuresti.

Brailact SA a fost infiintata in anul 1955 si are ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate. Societatea este listata pe bursa Rasdaq din anul 1996, iar din 2004 a devenit unic producator si distribuitor al produselor sub brandul Brenac.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...