67,5 % din afacerea Sterling, vanduta pe 90 milioane dolari

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 13:08
1271 citiri
67,5 % din afacerea Sterling, vanduta pe 90 milioane dolari

Presedintele ANRM, Gelu Maracineanu, a declarat miercuri ca firma Sterling urmeaza sa primeasca, ulterior cedarii unei cote parti de 67,5% din afacerea pentru exploatarea unor perimetre din Marea Neagra catre Melrose Resources, aproximativ 90 milioane dolari.

Maracineanu a mentionat, in cadrul audierii sale la Comisia de industrii a Camerei, ca Sterling a trimis o adresa catre ANRM, in care anunta ca ramane cu doar 32,5% cote parti in contractul de concesiune, urmand sa primeasca 12 milioane de dolari in urma cedarii cotei parti si intre 67 si 78 milioane dolari sub forma unei investitii suportata de compania Melrose, careia i-a cedat cota parte de 67,5 % .

"Acum o saptamana, reprezentantii companiei Sterling au transmis o adresa Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, prin care comunica faptul ca ei raman in acest contract cu 32,5% cote parti si justifica acest lucru prin faptul ca doresc sa imparta riscul si efortul pentru realizarea acestei investitii.

In urma acestei cedari de cote parti (n.r. catre Melrose Rescources), Sterling urmeaza sa primeasca 12 milioane dolari, iar cota de alocare de investitie pentru faza de dezvoltare care i-ar reveni, undeva intre 63 si 78 milioane dolari, vor fi suportati de catre compania Melrose.

Cu alte cuvinte, prin vanzarea cotelor parti, Sterling primeste aproximativ 90 milioane dolari, din care 12 milioane sub forma unui transfer bancar, iar diferenta, sub forma unei investitii pe care o suporta partenerul lui care a aparut in acest contract", a explicat Maracineanu.

Melrose Resources este o companie specializata in explorarea de petrol si gaze, dezvoltare si productie, cu sediul in Edinburgh (Marea Britanie).

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrele XIII Pelican si XV Midia, intre ANRM si Sterling Resources Ltd., are o durata de 30 ani contractuali calculati de la data intrarii in vigoare a ESPA (n.r. adica a Contarctului de Explorare si Impartire a Productiei incheiat intre Rompetrol SA si Enterprise Oil Exploration Limited si Canadianoxy (Romania) Ltd, la 6 august 1992), cu dreptul de prelungire cu o perioada aditionala de pana la 15 ani, conform prevederilor art. 27 alin. (2) din Legea Petrolului", potrivit actului aditional. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#companie, #concesiune, #contract, #investitii , #Investitii