Achizitii, vanzari, probleme si concedieri. Revista presei de business

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 11:47
1702 citiri
Achizitii, vanzari, probleme si concedieri. Revista presei de business

Apple a platit 390 milioane de dolari pentru Anobit, Coca Cola confirma probleme cu sucurile de portocale, iar RBS confirma numarul concedierilor din urmatorii trei ani. Mai mult, Italia si Spania se pregatesc sa scoata la vanzare titluri de stat.

Business24 a facut o selectie a subiectelor dezbatute in presa de business internationala.

Anobit: Pretul platit de Apple pentru companie - 390 milioane dolar

Surse din cadrul companiei israeliene Anobit, recent achizitionata de Apple, sustin ca pretul tranzactiei a fost de 390 milioane de dolari, in ciuda refuzului oficialilor companiei americane de a comunica pretul investitiei.

Negocierile ar fi durat doua saptamani dupa ce zvonul achizitiei si-a facut loc in paginile presei locale din Israel, pe 20 decembrie, sustine sursa citata de Bloomberg.

Se pare ca Apple a semnat actele abia pe 6 ianuarie, conform doi actionari ai Anobit. Achizitia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al companiei americane, dar acesta nu a comentat asupra pretului tranzactiei.

"Apple cumpara companii mai mici de tehnologie din cand in cand si, in general, nu discutam despre scopul achizitiilor sau planurile de viitor", a conchis Dowling.

Coca Cola are probleme cu sucurile de portocale

Scandalul sucurilor de portocale atinge si Coca Cola. Compania a anuntat ca a gasit un fungicid in sucul de portocale produs de companie si de competitorii acesteia si a alertat autoritatile federale americane ca unele culturi braziliene au fost tratate cu aceasta substanta, scrie Wall Street Journal.

Gigantul american care produce Simply Orange si Minute Maid nu a precizat care branduri au probleme, dar amandoua contin suc de portocale provenit din Brazilia.

Italia si Spania scot la vanzare titluri de stat

Italia si Spania vor scoate la vanzare titluri de stat in valoare cumulata de 17 miliarde de euro, joi. Primul ministru italian, Mario Monti a facut apel la investitori ca acestia sa sprijine si sa recunoasca eforturile tarii in privinta masurilor de austeritate, scrie Bloomberg.

In primele licitatii ale anului, Spania va vinde titluri in valoare de 5 miliarde de euro, inclusiv cu maturizare la trei ani. Italia, care trebuie sa plateasca o datorie in titluri de stat in valoare de peste 50 miliarde de euro in primul trimestru al anului 2012, va scoate la vanzare obligatiuni in valoare de 12 miliarde de euro joi si 4,75 miliarde euro vineri.

RBS confirma - 3.500 de concedieri in urmatorii trei ani

E oficial, RBS va concedia 3.500 de persoane in urmatorii trei ani.

Masura face parte dintr-o serie de actiuni stabilite de noul CEO al bancii, care doreste sa eficientizeze operatiunile bancii si sa reduca din investitiile facute de predecesorul sau. Pana in 2008, Fred Goodwin a facut achizitii de 140 miliarde de dolari, mentioneaza Reuters.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#achizitii apple, #pret achizitie Apple, #Coca Cola suc portocale, #probleme funghicid Coca Cola, #vanzari titluri stat Italia Spania, #vanzari titluri de stat Italia, #vanzari titluri de stat Spania, #concedieri RBS , #Investitii