Actiunile Alibaba, la mare cautare printre investitori. Un nou set, listat la bursa

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 08:32
1870 citiri
Actiunile Alibaba, la mare cautare printre investitori. Un nou set, listat la bursa

Soarta grupului chinez de comert electronic Alibaba (compania gigant care acopera aproximativ 80% dintre vanzarile online din China) continua sa fie decisa luni, cand se va da startul unei noi sedinte de tranzactionare a unui set nou de actiuni, despre care se prefigureaza a avea un pret destul de piperat.

Listarea istorica a companiei chineze pe bursa americana de la New York a dus, vinerea trecuta, la inregistrarea unui record mondial in vanzari, dupa ce compania a obtinut aproape 22 de miliarde de dolari din vanzarea a 320.1 milioane de actiuni. Este considerata, pana in prezent, cea mai mare suma obtinuta vreodata in listarea unei companii pe bursa americana, depasind chiar si Facebookul, conform Reuters.

Succesul gigantic inregistrat la New York a crescut cota de piata a actiunilor companiei si interesul tot mai multor investitori. Se prefigureaza ca actiunile listate in sedinta de tranzactionare de luni sa aiba o cerere foarte mare.

Volumul din prima zi de tranzactionare de saptamana trecuta a depasit 270 de milioane de actiuni in prima zi. In zilele urmatoare, volumul a fluctuat in jurul a aproximativ 40 de milioane de actiuni zilnic, mentinand astfel compania in fruntea listei celor mai active companii la Bursa de Valori din New York.

J.J Kinahan, chief market strategist pe piata de brokeraj de retail TD Ameritrade Holding Corp, a declarat ca se asteapta la o crestere a cererilor pentru actiunile companiei chineze, luni, intrucat in mod evident vor intra in cursa si investitori noi, care saptamana trecuta nu si-au manifestat interesul in cadrul ofertei publice initiale.

Importante burse de optiuni din America - Chicago Board Options Exchange, Options Exchange C2, ISE si IsE Gemini - sunt asteptate sa participe la oferta publica de luni, 29 septembrie, care va deschide totodata portile si pentru intrarea in cursa a numerosi speculanti si hedgeri.

Volatilitatea este cheia

Brian Overby, senior analist de optiuni la TrakeKing, Charlotte, Carolina de Nord, prevede o sedinta de tranzationare dificila pentru luni. Avand in vedere ca stocul se tranzactioneaza in continuare cu 90 de dolari si ca fluctuatiile de pret sunt majore de la o zi la alta, optiunile pentru Alibaba nu vor fi deloc ieftine, sustine Overby.

Volatilitatea implicita, masurarea riscului pe care il ridica fluctuatiile majore ale preturilor stocurilor si componenta cheie in stabilirea preturilor actiunilor, este de obicei mare pentru companii imediat dupa oferta publica initiala.

Startul tranzactionarii optiunilor va oferi vanzatorilor imediati o oportunitate suplimentara de a miza pe o scadere a stocului. Pretul unei actiuni Alibaba este in scadere acum cu 5%, fata de prima zi, cand era in crestere cu 38%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#actiuni alibaba, #listare bursa Alibaba, #pret actiuni Alibaba, #companii listare Bursa , #Investitii