Afacerile transportatorului Gebruder Weiss au crescut anul trecut

Marti, 25 Martie 2014, ora 13:44
1577 citiri
Afacerile transportatorului Gebruder Weiss au crescut anul trecut

In ciuda situatiei volatile a pietei, furnizorul de servicii de transport si logistica a reusit o crestere a cifrei de afaceri pentru al patrulea an consecutiv, inregistrand in anul financiar 2013 o cifra de afaceri neta preliminara de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

"Avand in vedere faptul ca prima jumatate a anului nu a decurs conform asteptarilor noastre, suntem cat se poate de multumiti de rezultatul de la final de an," sustine presedintele Consiliului de Administratie Wolfgang Niessner, referitor la bilantul aferent anului financiar incheiat.

Datorita cresterii conjuncturale din al doilea semestru al anului, obiectivele concernului stabilite pentru anul 2013 au fost atinse, mentinandu-se trendul ascendent al anilor anteriori, inregistrandu-se o usoara crestere de 3,3 procente a cifrei de afaceri.

"Domeniile de transport terestru, aerian si maritim, solutiile logistice si serviciile de coletarie, curierat si posta rapida s-au dovedit inca o data a fi stalpii de sustinere ai succesului nostru", declara Niessner.

A ramas constanta si orientarea strategica a companiei Gebruder Weiss. In 2013, concernul a continuat cu succes nu doar urmarirea consecventa a obiectivului sau, Excelenta in Servicii, ci si strategia sa de expansiune spre est. In acest sens, Gebruder Weiss a facut progrese clare prin preluarea companiei de transport Far Freight specializata in tarile CSI si cele din regiunea Caucazului, prin deschiderea unui nou centru logistic in Tbilisi/Georgia, precum si prin infiintarea primei filiale turcesti la Istanbul.

"Astfel, reusim sa tinem pasul cu clientii nostri, care sunt din ce in ce mai activi pe aceste piete", explica Niessner.

Investitii ambitioase

La fel vede lucrurile si Directorul Financiar Wolfram Senger-Weiss: "Consolidarea competentei in Orientul Mijlociu si Asia Centrala, precum si in regiunea Caucazului, are pentru noi o importanta strategica. Aici, Gebruder Weiss creeaza platforme de interconectare pentru traficul intre Europa si Asia, precum si centre logistice ultramoderne conform celor mai inalte standarde vest-europene. Astfel, le putem oferi clientilor nostri o plusvaloare reala."

Compania Gebruder Weiss a implementat in 2013 un pachet de investitii total de circa 57 milioane de euro, majorand din nou semnificativ volumul investitiilor cu circa 16 procente in raport cu anul 2012. In acelasi timp, a ramas aproape neschimbata cota ridicata de capital propriu, care ii asigura companiei independenta fata de institutiile de credit. Aceasta se ridica la aproximativ 58 de procente.

La fel ca in anii anteriori, si in 2013 Gebruder Weiss a investit masiv in extinderea retelei din Europa Centrala si de Est: in Cehia si-au inceput activitatea doua noi filiale, una la Jenec langa Praga si cealalta la Jablonec nad Nisou, in Boemia de Nord; in tara vecina, Slovacia, terminalul logistic din Senec a fost extins cu doua hale de logistica. Din luna iulie 2013, o noua filiala deschisa la Györ completeaza reteaua din Ungaria. Au fost incepute si alte proiecte de constructii, care urmeaza a fi finalizate in 2014: in Elin Pelin/Bulgaria s-a inceput construirea unui centru logistic modern, care va inlocui filiala existenta din Sofia. In Wels si la sediul central al companiei din Lauterach sunt in desfasurare lucrari ample de extindere. De asemenea, companiile de transport Diehl si Sprenger, preluate din sudul Germaniei, au fost integrate cu succes in infrastructura Gebruder Weiss.

Transporturile terestre si solutiile logistice, mai puternice ca oricand

Cu o cifra de afaceri de 801,2 milioane de euro, domeniul de activitate al transporturilor terestre s-a prezentat la fel de puternic si in 2013, depasind usor rezultatul din anul precedent. "Avand in vedere mediul dificil, aceasta performanta este foarte satisfacatoare", concluzioneaza Wolfgang Niessner. Cooperarea consolidata in cadrul retelei de parteneri System Alliance Europe si buna rezonanta pe care a avut-o produsul de transport individual si in regim de grupaj "GW pro.line" pe intreg teritoriul Europei - inclusiv noul serviciu B2C "GW pro.line home" - au contribuit in mod decisiv la acest rezultat bun. In total, au fost realizate aproximativ 10,2 milioane de expeditii. Ne-am concentrat mai mult asupra solutiilor de transport multimodal, pe care vom continua sa le dezvoltam si in viitor.

Prin conceptele sale inovatoare, domeniul de activitate al solutiilor logistice a inregistrat si el o evolutie in 2013, realizand o serie de proiecte importante pentru clienti, multe dintre ele in Europa Centrala si de Est. Astfel, portofoliul logistic al companiei Gebruder Weiss a putut fi extins intr-o maniera sustenabila, in special in directia solutiilor complete pentru domeniul supply chain.

Domeniul de activitate Air & Sea a facut fata cu succes pietelor volatile

Domeniul de activitate al transporturilor aeriene si maritime a inregistrat si el o evolutie pozitiva. In ciuda volatilitatii ridicate a pietelor, cifra de afaceri a putut fi majorata cu circa sase procente, atingand 256,7 milioane de euro.

"Nu in ultimul rand, acesta este rezultatul extinderii consecvente a infrastructurii noastre globale, precum si al eforturilor noastre de a oferi solutii speciale de transport aerian si maritim, orientate spre nevoile clientilor", remarca, membrul Consiliului de Administratie al Diviziei Air & Sea, Heinz Senger-Weiss.

Astfel, s-a impus un nou produs de transport maritim in regim de grupaj numit GWconsolution, prin care s-au creat nivele standardizate de servicii, mai multe linii directe de transport maritim, precum si standarde unitare de proces. De asemenea, s-a pus un accent deosebit si pe dezvoltarea continua a activitatilor intra-asiatice si pe extinderea know-how-ului in Orientul Indepartat: in Shanghai, Changchun si Chengdu, activitatile logistice de depozitare au fost extinse considerabil, cu accent pe domeniul industriei auto.

Noul management al produselor din domeniul transporturilor maritime in Shanghai va implementa strategiile concernului in regiune si va consolida relatiile cu companiile maritime asiatice. In 2013, numarul containerelor de transport maritim procesate a crescut imbucurator. S-a inregistrat o crestere cu 30 de procente comparativ cu anul precedent, volumul procesat fiind de 125.000 de containere standard (TEU).

Domeniul de activitate al transporturilor aeriene a inregistrat mici pierderi: din cauza volumului exporturilor din China redus considerabil in prima jumatate a anului 2013, volumul procesat de aproximativ 45.000 de tone s-a situat cu patru procente sub valoarea inregistrata anul precedent. Departamentul relativ nou infiintat, de transporturi speciale "Projects & Break Bulk", a avut un rezultat convingator in 2013, inregistrand pentru prima data un volum de unsprezece milioane de euro si impunandu-se ca factor cheie.

Puncte de lucru si filiale cu succes stabil

Serviciul de coletarie Gebruder Weiss, co-actionar al DPD Austria, a inregistrat o usoara crestere in 2013, incheind anul cu o cifra de afaceri de 126,3 milioane de euro. In sectorul consultantei logistice, x|vise se mandreste cu un an financiar incheiat cu succes, in care a inregistrat o crestere de 30 de procente a cifrei de afaceri, determinata in principal de E-Commerce.

"Prin dezvoltarea conceptelor de E-Commerce cu integrarea sistemelor de webshop, ne vom ridica la inaltimea asteptarilor noilor lanturi de valori de pe piata B2C", este de parere Peter Kloiber, membru al Consiliului de Administratie si sef de departament.

Tectraxx, divizia concernului Gebruder Weiss specializata in logistica pentru produse de inalta tehnologie, s-a situat la nivelul anului precedent, cu o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro. Inet-logistics GmbH a incheiat din nou anul cu succes, Sistemele lor globale de Management al Transporturilor (TMS) mentinandu-si traiectoria ascendenta. Divizia, infiintata in 1999, a inregistrat o crestere de peste noua procente. Cifra de afaceri consolidata in 2013: 11,9 milioane de euro.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#investiti Gebruder Weiss, #afaceri Gebruder Weiss, #transporturi terestre , #Investitii