Americanii vor sa investeasca in dezvoltarea Capitalei

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 14:53
1347 citiri
Americanii vor sa investeasca in dezvoltarea Capitalei

Compania americana AECOM, specializata in proiectare si consultanta in domeniul constructiilor si infrastructurii, este interesata sa participe la proiectele de dezvoltare urbana a Capitalei, in urma discutiilor purtate cu reprezentantii municipalitatii bucurestene.

"Va invitam sa profitati de experienta noastra pentru a duce la bun sfarsit dezvoltarea orasului pe care ati inceput-o. Un lucru este sigur.Trecem printr-o epoca a transformarilor care isi va produce efectele pe termen lung, iar acest lucru il simte si Bucurestiul si Parisul si New York-ul".

"Trebuie sa gasim solutii pentru a face Bucurestiul mai atractiv", a declarat vicepresedintele AECOM, Christopher Choa, la intalnirea cu primarul general Sorin Oprescu si cu mai multi directori din cadrul municipalitatii.

Intalnirea de la Bucuresti a avut loc ca urmare a discutiilor purtate la New York, cu ocazia vizitei in SUA efectuate de Oprescu.

Specialistii AECOM au aratat ca, avand in vedere nevoile si cerintele de dezvoltare, Bucurestiul are nevoie de proiecte realizate in parteneriat public-privat, dar si de atragerea de fonduri nerambursabile.

In acest sens, potrivit acestora, dezvoltarea metroului bucurestean, parcarile si investitiile referitoare la completarea inelului median se numara printre proiectele care ar putea fi realizate cu succes prin investitii de tip parteneriat public-privat.

AECOM, care este activa si in Romania din 2000, are o cifra anuala de afaceri de circa 8 miliarde de dolari. Compania are deja parteneriate cu alte orase de pe glob. Este vorba despre proiectele denumite generic "orasele viitorului", pe care AECOM le desfasoara impreuna cu IBM si General Electric. AECOM are clienti in peste 130 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#proiecte dezvoltare urbana, #Bucuresti proiecte dezvoltare, #americani proiecte Bucuresti , #Investitii