ANRE: Romania trebuie sa investeasca 2 miliarde euro

Joi, 10 Martie 2011, ora 15:03
2098 citiri
ANRE: Romania trebuie sa investeasca 2 miliarde euro

Necesarul de investitii pentru ca Romania sa atinga tinta europeana de eficienta energetica pentru anul 2020 se ridica la circa 2 miliarde de euro, a declarat joi Agentiei NewsIn directorul din cadrul Autoritatii de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) Corneliu Rotaru.

"Partea negativa pentru noi este ca sursele de finantare de care Romania dispune sunt mai mici decat necesarul de investitii.

Investitiile necesare pentru ca Romania sa atinga tinta de eficienta energetica pentru 2020 (reducerea consumului de energie cu 20% pana in 2020) este de aproximativ 2 miliarde euro, potrivit unei estimari a ANRE, bazata pe calcule la nivelul UE", a declarat directorul Directiei Proiecte si Automatizari pentru Eficienta Energetica din ANRE, Corneliu Rotaru.

Potrivit acestuia, Guvernul trebuie sa gandeasca in acest sens o schema care sa contina detalii privind facilitatile fiscale si financiare de finantare, precum si posibilele surse de finantare.

"Romania parcurge in prezent un moment extrem de dificil, in contextul crizei economice. In prezent se lucreaza la un plan de eficienta energetica, care sa fie conform cu normele europene. Acest plan este elaborat de un grup interministerial, coordonat de Ministerul Economiei. 

Planul de eficienta energetica va contine obiective, masuri de eficienta energetica, institutiile care vor aplica acest plan, sursele de finantare si termene de finalizare", a adaugat reprezentantul ANRE.

Conform normelor europene, pana in anul 2020, fiecare tara membra UE trebuie sa-si creasca eficienta energetica cu 20%, sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20% si, totodata, 20% din energia produsa sa provina din surse regenerabile.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#anre, #miliarde euro, #investitii, #eficienta energetica , #Investitii