APDRP a selectat 144 proiecte de investitii in procesarea produselor agricole

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 15:00
2391 citiri
APDRP a selectat 144 proiecte de investitii in procesarea produselor agricole

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a selectat pentru finantare 144 de proiecte de investitii in procesarea produselor agricole in sesiunea iunie 2010, care vor beneficia de fonduri nerambursabile in valoare totala de 170 de milioane de euro, a anuntat vineri institutia, potrivit NewsIn.

APDRP precizeaza ca a fost alocata intrega suma aferenta sesiunii de cereri de proiecte.

"Fondurile nerambursabile au fost alocate in cadrul sesiunii de cereri de proiecte care s-a desfasurat in perioada 1 - 30 iunie 2010 pentru proiectele care se incadreaza in Masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere".

In aceasta sesiune au fost depuse 307 proiecte conforme prin care au fost solicitate 352,3 milioane de euro", se precizeaza in comunicat.

De la inceputul lansarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in luna martie 2008, APDRP a desfasurat opt sesiuni de cereri de proiecte pentru cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (Masura 123), exceptand-o pe cea din iunie 2010.

In cadrul acestor opt sesiuni au fost depuse 1.504 proiecte conforme, dintre care au fost selectate pentru finantare 784 de proiecte.

Valoarea totala a fondurilor nerambursabile acordate proiectelor selectate este de 580 milioane de euro, la care se vor adauga si cele 170 de milioane de euro, aferente proiectelor selectate in sesiunea din iunie 2010.

Proiectele pentru care urmeaza a fi semnate contracte de finantare au ca scop infiintarea depozitelor si procesarea legumelor, infiintarea fabricilor de lapte, a nutreturilor ecologice, a procesarii produselor apicole, a sucurilor de fructe.

De asemenea, se vor mai implementa si proiecte care vizeaza construirea unitatilor de procesare a carnii, a celor pentru stocarea cerealelor, a moraritului, a abatoarelor de pasari si porci sau infiintarea centrelor de vinificatie.

APDRP anunta ca in cursul anului 2011 urmeaza sa fie lansate noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Masura 123, in conformitate cu decizia Comitetului de Monitorizare privind lansarea sesiunilor in anul 2011, care va fi luata in a doua parte a acestei luni.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#agricole, #apdrp, #investitii, #produse, #proiecte , #Investitii