Arad: Stadionul "Francisc Neumann" (UTA) va fi modernizat cu peste 32 de milioane de lei

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 15:15
1817 citiri
Arad: Stadionul "Francisc Neumann" (UTA) va fi modernizat cu peste 32 de milioane de lei

Stadionul "Francisc Neumann" din Arad, cunoscut ca Stadionul UTA, va fi modernizat in urma unei investitii de peste 32 de milioane de lei, in urmatorii trei ani, contractul pentru lucrari fiind semnat, vineri, cu firma aradeana Tehnodomus.

La licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a Stadionului "Francisc Neumann" din Arad (Stadionul UTA) au participat trei companii, castigatorul fiind anuntat, vineri, odata cu semnarea contractului.

Firma care va executa lucrarile este Tehnodomus Arad, iar valoarea contractului este de 32.733.275 lei, cu TVA inclusa, banii care vor fi alocati de la bugetul local pe parcursul a trei ani.

"Este un moment important nu doar pentru sportul aradean, ci pentru intregul oras, un vis care incepe sa devina realitate, un nou stadion la UTA, care sa indeplineasca toate conditiile pentru competitii interne si internationale", a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Stadionul va respecta standardele UEFA

Potrivit sursei citate, lucrarile vor duce la cresterea capacitatii stadionului, iar la final obiectivul va respecta toate standardele UEFA.

Capacitatea bazei sportive va creste de la 7.000 de locuri la 12.548, din care 2.798 la tribuna oficiala si la tribuna intai. Conform documentatiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces in stadion, iar sub peluza din sud va exista un mini-hotel, destinat cazarii pe termen scurt a echipei oaspete si a personalului auxiliar.

In zona stadionului va fi amenajata o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme si 20 pentru autocare.

Lucrarile nu vor duce la inchiderea bazei sportive pe toata perioada, pentru ca se vor desfasura pe portiuni, pentru ca arena sa poata fi utilizata.

Firma are la dispozitie trei ani pentru finalizarea lucrarilor, adica pana la sfarsitul anului 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#stadion arad, #modernizare stadion , #Investitii