ArcelorMittal Galati va folosi strategia Dacia

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:11
1773 citiri
ArcelorMittal Galati va folosi strategia Dacia

Directorul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, Bruno Ribo, a declarat recent ca echipa manageriala de pe platforma siderurgica vrea sa implementeze modelul de succes aplicat la Dacia, uzina care, in opinia sa, a salvat compania-mama Renault de la faliment.

"Eu si colegii mei din management avem un model de urmat. Ne-am raportat la standardele de la Dacia pentru ca suntem realmente impresionati de povestea de succes de acolo. Dacia castiga bani si se poate spune ca Dacia a salvat Renault de la faliment. E un model pe care vrem sa-l reproducem aici. Trebuie sa fim consistenti in eforturile noastre si sa avem radare deoarece lor le-a luat sapte ani sa schimbe tot si au avut si noroc pentru ca avut mai mult succes decat s-au asteptat", a afirmat Bruno Ribo.

Oficialul, cu experienta in industria auto, a precizat ca schimbarile implementate la Dacia dupa privatizare au eliminat diferentele dintre uzina de la Moveni si uzinele similare din Occident.

"Vizitand Dacia, observi ca nu e nicio diferenta intre Dacia si orice alta fabrica auto din vestul Europei in termeni de curatenie, de management, de pricepere tehnica a oamenilor. Singura diferenta e ca cei de la Dacia au mai putini roboti", a precizat directorul combinatului din Galati.

El a explicat ca, urmand acest model, echipa manageriala de la Galati vrea sa transforme compania siderurgica intr-o companie performanta, care "sa faca bani". Procesul de transformare, ale carui directii principale sunt reducerea costurilor de productie, cresterea eficientei echipamentelor si instruirea salariatilor, este acum la jumatate.

ArcelorMittal Galati a incheiat anul 2011 cu o productie de 1,8 - 1,9 milioane de tone de otel si cu pierderi, pentru al treilea an consecutiv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#ArcelorMittal Galati succes Dacia, #ArcelorMittal implementare strategie Dacia , #Investitii