AROBS isi extinde afacerile in Europa de Est. Vezi unde

Luni, 26 August 2013, ora 14:47
2518 citiri
AROBS isi extinde afacerile in Europa de Est. Vezi unde
Voicu Oprean, CEO AROBS

AROBS Transilvania Software, distribuitor de sisteme de navigatie GPS si dezvoltator de solutii pentru afaceri, intentioneaza sa-si extinda activitatea in anii urmatori, luand in calcul atat intrarea pe noi piete externe, cat si preluarea de companii.

"Analizam inca de la inceputul anului si posibilitatea de a prelua una sau doua firme pe segmentul de monitorizare flote auto. (...) De asemenea, urmarim consolidare pozitiei in Ungaria si in Republica Moldova, unde avem din 2011 deschise filiale locale, insa analizam si extinderea in alte tari precum Bulgaria sau Slovenia", a declarat, pentru Business24, Voicu Operan - CEO AROBS Transilvania Software.

Compania are incheiate parteneriate sau colaborari cu firme mai mici atat din Cluj, cat si din alte orase din Romania, pentru dezvoltarea de software si este interesata si de externalizarea de sectiuni din proiectele aflate in dezvoltare, pentru gestionarea portofoliul de clienti, aflat in plina crestere.

Afacerile AROBS, in crestere

Compania a inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri atat anul trecut, cat si in primul semestru din 2013. La nivelul lui 2012, grupul de firme AROBS a realizat o cifra de afaceri de 10,1 milioane de euro, cu 8,2% mai mare fata de 2011. In primul semestru al anului 2013, cifra de afaceri s-a majorat cu 30%, cu cinci puncte procentuale peste estimarile de la inceputul anului.

"Speram sa putem mentine acelasi ritm pana la sfarsitul anului. Cresterea (din 2012 - n.r.) a fost sustinuta in principal de doua dintre cele trei linii de business. Una dintre ele este cea de dezvoltare software pentru clienti externi, unde a crescut numarul proiectelor in special in zona de aplicatii. A doua linie de business care a crescut cu 39% ca si cifra de afaceri in 2012 fata de 2011 este cea a solutii software destinate pietei romanesti, unde TrackGPS, solutia de monitorizarea a parcurilor auto a inregistrat o crestere cu 50% a numarului de clienti", a adaugat Oprean.

TrackGPS si OptimallSFA, cele mai vandute solutii de business

TrackGPS, solutia de monitorizare si management online a flotelor auto, este utilizata la aceasta ora de peste 1600 de clienti din Romania cu circa 25.000 masini.

Produsul este destinat firmelor mici, mijlocii si mari care doresc sa-si eficientizeze activitatea prin reducerea costurilor cu flota auto. Aplicatia colecteaza date prin GPS de la autovehiculele din teren si pe baza acestora genereaza rapoarte, sub forma de grafic sau tabel, care permit analizarea si compararea datelor prezentate in functie de anumiti parametri: perioada, vehicul, divizie, etc.

TrackGPS este solutie acreditata pentru plata automata a taxelor de drum din Ungaria, functionalitate care se adreseaza in special masinilor peste 3,5 tone care tranziteaza Ungaria si care de la 1 iulie sunt obligate la plata unor taxe suplimetare.

OptimallFSA, solutie de automatizare a vanzarilor, a fost relansata in 2012 dupa ce a fost optimizata pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android, ceea ce a dus, de asemenea, la o crestere a numarului de clienti in zona solutiilor software de tip SFA.

"Faptul ca cea mai mare parte a business-ului AROBS este axat pe dezvoltarea de soft, ne permite ca dezvoltarea produselor soft dedicate pietei romanesti sa fie mai accelerata decat in cazul altor firme concurente", a mai spus CEO-ul companiei.

Tabletele, pasul urmator

AROBS este distribuitor de sisteme de navigatie GPS, si vinde pe piata interna trei branduri, respectiv Smailo, Mio si Becker. Smailo, este brandul propriu lansat in 2008, primul sistem de navigatie romanesc, fiind, in prezent, numarul doi pe piata locala de profil. Compania a intrat si pe segmentul tabletelor, la finalul lui 2012.

"Succesul de piata din anii anteriori inregistrat cu GPS-urile Smailo ne-a determinat sa facem pasul urmator si anume sa crestem paleta de produse prin includerea sub acelasi brand a tabletelor Android. Am inceput in decembrie 2012 cu lansarea tabletei Smailo Web Energy 7. Incepand cu luna iulie 2013, acestei tablete i s-au mai alturat inca 2 modele Smailo Web Energy 8 si Smailo Web Energy 9,7' ", a subliniat Voicu Operan - CEO AROBS Transilvania Software.

Echipate cu procesoare dual core, ecrane performante si Android 4.1 Jelly Bean, Gama Web Energy se adreseaza in principal consumatorilor de media digitala care isi doresc un gadget nou dar sunt limitati de buget. Pana la finalul anului speram sa fim in piata cu inca 2 modele noi.

AROBS mai distribuie in Romania si alte branduri de tablete, precum Archos si 3Q.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#extindere activitate, #preluare companii, #deschidere birouri, #solutii afaceri , #Investitii