Ascenta, Intrarom si Total Soft vor realiza programe integrate pentru administratiile locale

Miercuri, 06 Iunie 2007, ora 13:18
1061 citiri

Companiile TotalSoft, Intrarom si Ascenta, membra a grupului Softwin, au format un consortiu care va realiza programe integrate pentru managementul de proiect IT&C pentru primarii, consilii locale si judetene, prefecturi, estimand ca pe acest segment vor avea o cota de piata de 35 - 40 la suta in urmatorul an, au anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii companiei.

'Acest consortiu va detine un portofoliu de proiecte eligibile pentru finantare din fondurile structurale si de coeziune, al caror volum este, pentru domeniul IT&C, de 336 milioane euro, in perioada 2007 - 2013', a declarat Liviu Dan Dragan, directorul general TotalSoft.

Programul lansat de cele trei companii - Administratia online - vizeaza atat informatizarea proceselor de tip front-office, ceea ce presupune solicitari de informatii, registratura, autorizatii, audiente on-line, cat si a celor back-office, specifice activitatilor functionarilor publici. Infrastructura va fi oferita de Intrarom, iar back-office-ul de Total Soft, potrivit lui Claudiu Mititelu, director executiv Intrarom. Acesta a estimat o cifra de afaceri a companiei pe care o reprezinta de peste 60 milioane euro in 2007 si de peste 150 milioane euro, in 2008.

Companiile din cadrul consortiului vor participa cu procente egale la investitiile necesare, au apreciat reprezentantii acestora.

'Ne vom orienta si catre administratiile publice locale mici', a adaugat acesta.

In ceea ce priveste partea de hard-ware, reprezentantul Intrarom a precizat ca aceasta va fi asigurata, in functie de proiecte, de partenerii celor trei companii.

'Nu putem spune ce vanzari preconizam ca vom avea, pentru ca, momentan, nu au fost aprobate proiectele IT&C de catre Uniunea Europeana', a mentionat Dan Dragan.

Programul va fi promovat in perioada iunie - noiembrie 2007 printr-un roadshow care va avea ca locatii principale orasele Cluj Napoca, Deva, Craiova, Constanta, Targu Mures, Bacau.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...