Auchan Romania deschide primul supermarket al retelei, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro

Luni, 03 Septembrie 2007, ora 15:27
1304 citiri

Unicul supermarket al retelei Auchan Romania va fi deschis miercuri la Timisoara, Discount Market, care va functiona circa un an si pentru care a fost necesara o investitie de aproximativ 1,5 milioane euro, au declarat pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

"Discount Market este singurul si unicul supermarket al retelei Auchan Romania. Magazinul se afla in Iulius Mall, in locul fostului Univers'All, dar a fost o foarte buna oportunitate pentru noi de a ne pregati echipa si de a testa piata pana la deschiderea hipermarketului Auchan ce va fi construit in Timisoara, in urma unei investitii de 40 milioane euro", au adaugat reprezentantii companiei.

Supermarketul Discount Market are un spatiu de 2.600 de metri patrati in care se comercializeaza 8.000 de articole printre care produse alimentare, dar si produse de curatenie, textile, menaj, papetarie, electrice si auto. Supermarketul Discount Market va functiona timp de aproximativ un an, iar intreaga echipa care se ocupa in prezent de activitatea magazinului va forma nucleul de baza al viitoarei echipe de hipermarket.

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro. Grupul comercial Auchan are in plan pentru 2008 deschiderea a alte doua hipermarketuri la Constanta si Timisoara.

Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, cu 401 de hipermarketuri deschise in 11 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia,Ungaria, Romania, Rusia, China, Taiwan). Pe langa hipermarketuri, grupul Auchan detine si alte tipuri de magazine: 724 supermarketuri, 307 centre comerciale Immochan, banca Accord. La nivel mondial, Auchan are 175.000 de angajati, numarul acestora crescand de la an la an, o data cu deschiderea de noi magazine.

In 2006, grupul Auchana inregistrat o cifra de afaceri de 41 de miliarde de euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti. Auchan mai desfasoara activitati in domeniul bancar, imobiliar si al supermarketurilor.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...