bauMax infirma preluarea de catre Kingfisher

Marti, 11 Iunie 2013, ora 17:31
2316 citiri
bauMax infirma preluarea de catre Kingfisher

Reprezentantii bauMax sustin ca lantul de magazine, prezent pe piata locala cu 15 unitati, nu va fi preluat de retailerul britanic Kingfisher, cel mai mare lant de magazine de bricolaj din Europa, cu peste 1000 de unitati deschise in noua tari si vanzari de 12,3 mliarde de euro, in ultimul an fiscal.

Seful companiei bauMax, Ian Cheshire, a declarat, intr-un interviu acordat Bloomberg, ca firma pe care o conduce cauta in continuare achizitii la nivel international si ar putea cumpara magazine din Romania si Turcia ale lantului austriac bauMax.

"Ar putea sa apara oportunitati si pentru cumpararea in Turcia si Romania de magazine detinute de retailerul austriac de bricoloaj bauMax", a declarat seful Kingfisher, sublinind ca pe pe piata europeana evolutia indica iesirea unor jucatori sau consolidare in urmatorii ani.

Reprezentantii bauMax au infirmat zvonurile potrivit carora retailerul local ar fi preluat de Kingfisher. Initial, responsabilul cu presa al companiei bauMax, Julia Besnea, nu a facut niciun comentariu referitor la eventuala tranzactie, desi sustine ca stia pozitia oficiala a companiei pe care o reprezinta in relatiile cu presa. A doua zi, Julia Besnea a anuntat ca informatia nu este reala si ca bauMax nu va fi preluat de Kingfisher.

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher a preluat in luna aprilie reteaua Bricostore, retailerul local cu afaceri de 131 milioane de euro anul trecut, in urma unei investitii de 75 de milioane de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bauMax preluare Kingfisher, #bauMax magazine, #bauMax Julia Besnea , #Investitii