Benetton cauta investitori pentru extinderea in Romania

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 14:35
2119 citiri
Benetton cauta investitori pentru extinderea in Romania

Retailerul italian de imbracaminte si accesorii Benetton cauta investitori pentru deschiderea de magazine in Romania, grupul primind deja cateva oferte, a declarat Alan Bichler, managing director ChemCo, compania care opereaza magazinele in Europa de Sud-Est. 

"Cautam parteneri interesati de deschiderea de noi magazine pentru o parte sau chiar toata gama de produse.

Am primit deja cateva oferte si propuneri. (...) Benetton se afla pe piata din Romania de 15 ani atat prin magazine, cat si prin productie, in mai multe orase din tara.

Productia a atins un nivel foarte bun, astfel ca in viitor ne vom concentra pe deschiderea de noi magazine pe intreg teritoriul tarii", a precizat Bichler pentru Mediafax.

Retailerul italian detine sase branduri - United Colors of Benetton (articole de vestimentatie pentru barbati si femei), Sisley (accesorii si lemjerie pentru barbati si femei), 012 (imbracaminte pentru gravide si copii), Underwear Benetton (lenjerie) si Playlife (echipament sportiv).

Costurile pentru deschiderea unui magazin in Romania se ridica la 350-400 euro pe metru patrat, potrivit companiei.

Bichler a precizat ca nu se cunoaste inca numarul de magazine pe care retailerul le va deschide in Romania, planurile de extindere depinzand de modul in care va evolua piata locala.

"Din pacate, in ultimii ani, chiriile au urcat exagerat in Romania si din aceasta cauza sunt mai putine deschideri de magazine, iar piata a crescut si s-a dezvoltat mai putin.

Deschiderea de noi magazine depinde de mai multi factori, cum ar fi identificarea unui spatiu bun la un pret bun sau intr-un mall cu o chirie corecta", a explicat Bichler.

Benetton va deschide, joi, un magazin cu o suprafata de 650 metri patrati in mall-ul AFI Palace Cotroceni.

In prezent, Benetton are in Romania cinci magazine in franciza si zece magazine operate direct. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#benetton, # investitori, # extindere, # retailer , #Investitii