Bill Gates investeste un milion de dolari intr-o plasa anti-tantari cu laser

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 11:23
1788 citiri
Bill Gates investeste un milion de dolari intr-o plasa anti-tantari cu laser

Bill Gates investeste un milion de dolari intr-o plasa anti-tantari cu sistem de aparare cu laser, in cadrul actiunilor sale de eradicare a malariei in lume.

Un profesor din Columbia a dezvoltat o plasa impotriva tantarilor cu sistem de aparare cu laser, iar Bill Gates, a carui fundatie lupta impotriva malariei, investeste in aceasta idee un milion de dolari, scrie Daily Mail.

Profesorul Szabolcs Marka de la Universitatea din Columbia este in curs de dezvoltare a unui "zid laser" anti-tantari. Sistemul conceput de profesor prevede proiectarea unui con de lumina care ar inconjura si proteja o anumita zona, ca un scut. Acest zid anti-tantari ar putea astfel sa protejeze impotriva tantarilor familiile din zonele cu malarie, in timpul somnului.

Fundatia Bill si Melinda Gates, dedicata eradicarii malariei in lume a oferit initial profesorului, 100.000 de lire sterline in 2008 pentru a dezvolta aceasta idee, urmata de recenta suma de un milion de dolari de acum.

Metoda lui Marka se dovedeste rentabila, o zona mare putand fi protejata de un astfel de zid, insa profesorul nu este sigur ca aceasta plasa cu laser functioneaza. Pana in prezent, echipa sa de cercetatori a descoperit ca tantarii nu se apropie de plasa de laser, insa nu se stie inca motivul, iar profesorul Mark se teme ca tantarii ar putea fi speriati doar de lumina, cu care s-ar obisnui ulterior.

Potrivit datelor Fundatiei Gates, aproape un milion de oameni mor de malarie in fiecare an, 90% dintre cazuri inregistrandu-se in Africa , dintre care 85% sunt copii sub 5 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Fundatia Bill Gates, #Bill Gates impotriva malariei, #laser anti tantari , #Investitii