Bosch va asigura o treime din bugetul orasului Blaj

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:13
3226 citiri
Bosch va asigura o treime din bugetul orasului Blaj

Firma germana Bosch este cel mai important contributor la bugetul orasului Blaj, asigurand in prezent 26%, iar dupa deschiderea noii unitati de productie, pe care o construieste in acest an, contributia va ajunge la 34%.

Primarul Blajului, Valentin Rotar, a anuntat ca Bosch incepe, in 12 martie, constructia unei noi unitati de productie la Blaj, investitie care se ridica la peste 43 de milioane de euro si care ar urma sa fie terminata si pusa in functiune in 2013.

Gheorghe Rotar a spus ca noua unitate va produce senzori de turatie pentru motor si sasiu, iar compania s-a angajat sa creeze minim 320 de locuri de munca pe care sa le pastreze minim cinci ani, indiferent de conditiile economice.

Edilul a adaugat ca firma germana isi propune ca, pana in 2015, sa ajunga la aproape 1.000 de angajati in aceasta noua unitate de productie.

Potrivit sursei citate, compania Bosch va beneficia si de o schema de ajutor de stat pentru noua investitie de la Blaj, urmand sa primeasca de la stat circa 13,4 milioane de euro, aproximativ 30 la suta din investitia realizata.

Rotar a spus ca Bosch isi propune ca in viitor sa realizeze inca o unitate de productie in Blaj, insa nu a dorit sa ofere mai multe detalii despre aceasta posibila investitie.

Primarul Blajului a tinut sa precizeze ca investitiile realizate de Bosch la Blaj nu au legatura si nu sunt influentate de investitiile pe care compania germana intentioneaza sa le realizeze la Jucu, in judetul Cluj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#investitii Bosch Blaj, #Bosch bugetul Blaj, #Bosch investitie Cluj , #Investitii