British American Tobacco: Investitie de 40 mil. de euro in fabrica din Ploiesti

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 17:20
3184 citiri
British American Tobacco: Investitie de 40 mil. de euro in fabrica din Ploiesti

British American Tobacco Romania a inceput lucrarile pentru extinderea halei de productie a fabricii din Ploiesti, investitie estimata la aproximativ 40 milioane de euro.

Compania intentioneaza sa dezvolte capacitatea de productie a fabricii din Ploiesti in urmatorii doi ani, ceea ce implica si crearea a noi locuri de munca si majorarea taxelor virate la bugetul de stat, a declarat Mike Edwards, directorul fabricii de tigarete British American Tobacco din Ploiesti.

Pana la sfarsitul primului semestru al anului 2013, suma investita va atinge 25 milioane euro. Acestora li se vor adauga aproximativ 15 milioane de euro, investitii noi in echipamente de productie pana la finele anului 2014.

Lucrarile de constructie la extinderea fabricii se vor incheia in februarie 2013, iar din martie vor fi instalate noi echipamente pentru productia de tigarete. Acestea vor include un modul nou, in valoare de 9,2 milioane euro, destinat productiei de tigarete Dunhill, care va fi dat in folosinta in luna iunie a aceluiasi an.

Alte patru milioane euro vor fi investite in marirea capacitatii de export a fabricii, prin achizitionarea si instalarea unui modul care produce pachete cu un format special pentru piata din Grecia si Cipru.

British American Tobacco Romania a inceput productia la fabrica din Ploiesti in 1997. In prezent, unitatea are peste 500 de angajati.

In 2010, British American Tobacco a inregistrat o cifra de afaceri de 1,14 miliarde de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#British American Tobacco Romania, #investitie British American Tobacco, #activitate BAT Romania, #investitie BAT fabrica Ploiesti , #Investitii