Cel mai agresiv investitor din constructii, oprit de criza

Marti, 18 August 2009, ora 15:03
1110 citiri
Cel mai agresiv investitor din constructii, oprit de criza

Grupul francez Saint-Gobain, cu afaceri anuale de 44,8 mld. euro, a decis anul acesta sa amane constructia unei fabrici de mortare la Suceava si a unei unitati de productie de abrazivi la Turda, in urma dificultatilor financiare cauzate de criza economica.

Francezii au investit in ultimii patru ani peste 230 mil. euro, fiind cel mai agresiv investitor din industria constructiilor, cele doua unitati de productie amanate urmand sa atraga peste 10 milioane de euro, potrivit unor informatii din piata.

Saint-Gobain Weber Romania, divizia producatoare de mortare a grupului, a amanat pe termen nedeterminat constructia celei de-a treia fabrici de mortare, desi avea terenul achizitionat inca de anul trecut.

Saint-Gobain a anuntat la inceputul anului ca a renuntat si la constructia unei fabrici de abrazivi (material dur utilizat pentru slefuirea metalelor). Unitatea de productie urma sa deserveasca intreaga regiune de sud-est, insa reprezentantii companiei nu au precizat care era valoarea investitiei.

Totusi, francezii vor investi anul acesta in extinderea capacitatii de productie de gips-carton de la Turda a companiei Rigips. Saint-Gobain a preluat in 2005 producatorul britanic de gips-carton BPB, care era prezent pe piata locala prin Rigips Romania (actuala Saint-Gobain Products Romania), si detine trei unitati de productie la Turda.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#criza, #investitor, #miliarde, #saint, #gobain, #abrazivi , #Investitii