Cine mai are incredere sa investeasca in Romania

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 18:07
3525 citiri
Cine mai are incredere sa investeasca in Romania

Germanii de la ARS Altmann, un grup specializat in transportul de automobile, vor investi in judetul Arges. In localitatea Leordeni va fi construit un terminal auto, pentru Dacia, Ford si pentru importatori. Germanii nu sunt singurii care au curaj sa faca investitii in 2012, in Romania.

Centrul va fi construit de subsidiara din Romania a companiei germane, Conlog - Dezvoltare Imobiliara si Consiliere Logistica. Complexul logistic este proiectat in special pentru deservirea celor doi producatori auto locali - Automobile Dacia si Ford Romania.

"Inca nu a fost incheiata o colaborare cu cei doi constructori auto. Suntem in discutii avansate cu grupul Renault, iar in perioada urmatoare ar putea fi stabilite detaliile contractuale", a declarat pentru Mediafax directorul de proiect al subsidiarei, Sebastian Macriniuc.

Acesta a precizat ca reprezentantii companiei germane negociaza si cu Ford Romania in vederea semnarii unui contract. Proiectul din Leordeni, situat la aproximativ 30 de kilometri de Pitesti, se desfasoara pe o suprafata totala de 24,8 hectare, iar finalizarea primei etape a constructiei este programata pentru luna mai a acestui an.

"Proiectul a inceput anul trecut si va fi dezvoltat etapizat. Prima faza consta in finalizarea lucrarilor de racord la calea ferata, platforme, parcari, drumuri de acces si retele de utilitati. In acest stadiu, terminalul se va desfasura pe o suprafata de sapte hectare. A doua etapa presupune constructii administrative si de servicii, si eventuale extinderi in functie de necesitati", a mai spus Macriniuc.

Germanii nu sunt singurii "care au curaj" sa investeasca in Romania

Grupul chinez Huawei va investi, pana in 2014, 200 de milioane de euro in doua proiecte. Primul este Centrul European de Proiectare Huawei, construit langa Bucuresti si care va avea inaugurarea luna viitoare. Al doilea proiect se refera la realizarea unei retele de fibra optica, la nivel national, in colaborare cu Transelectrica.

Lufkin Industries si Honeywell Friction, ambele din SUA, sunt alte doua companii care isi vor continua investiile in Romania, anul acesta. Lufkin Industries a investit in Ploiesti, pana acum, 100 milioane de euro si a creat 300 de locuri de munca, potrivit datelor publicate pe Romtradeinvest. Honeywell Friction a ales sa investeasca tot in Ploiesti si a reusit sa infiinteze 300 de locuri de munca. Suma investita a fost de 58,7 milioane de euro.

Lufkin Industries este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de echipamente si servicii pentru industria petroliera. Conform directorului general al companiei, Jay Glick, pozitia geografica a Romaniei reprezinta un avantaj pentru ca ofera acces atat catre piata europeana, cat si pe cea asiatica.

In opinia sa, "fabrica de la Aricesti este un nod de deservire a pietelor europene si un punct important de export catre Rusia, Asia Centrala, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si alte piete din Asia de Est". Honeywell Friction este o companie care face piese si componente pentru industria mecanica.

Investitiile straine, peste 1,3 miliarde de euro, in 2011

Investitiile straine directe au scazut cu 43,8% in primele zece luni din anul trecut. In 2011 au fost investite, in Romania, 1,308 miliarde euro, iar deficitul de cont curent a fost finantat in proportie de 31,9% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, arata datele BNR.

Una dintre cele mai mari investitii facute in 2011, in Romania, a fost cea a spaniolilor de la Siliken. Acestia au investit in Romania 5 milioane de euro si au infiintat peste 300 de locuri de munca.

Anul trecut, furnizorul american de componente auto International Automotive Component (IAC) a inceput construirea unei fabrici de planse de bord, panouri de portiere si capitonaje de plafon la Bals, judetul Olt. IAC a fost primul investitor greenfield din statul roman care a adus in tara 58 de milioane de euro. In momentul in care uzina va fi terminata, vor fi create 400 de locuri de munca.

Compania americana Toro, unul dintre principalii producatori la nivel mondial de sisteme de irigatie, a inaugurat o fabrica la Ploiesti. Investitia a fost de 20 de milioane de euro si au fost infiintate mai mult de 100 de locuri de munca.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii Romania 2012, #afaceri investitii companii Romania 2012, #investitii straine directe, #investitii straine romania , #Investitii