Cine mai "indrazneste" sa faca investitii pe piata locala?

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 07:57
2350 citiri
Cine mai "indrazneste" sa faca investitii pe piata locala?

Romania se afla in criza financiara, dar ramane, totusi, in carti pentru anumite investitii straine.

BNR a anuntat o scadere cu 45% a investitiilor straine directe, in primele cinci luni ale anului, totalizand 465 de milioane de euro, fata de cele 849 de milioane de euro inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Cine mai investeste in Romania

Compania chineza China Huadian Engineering Co. va construi, la Rovinari, un nou grup energetic, in care va investi un miliard de dolari. Investitia va duce la crearea a peste 500 de locuri de munca intr-o zona defavorizata a Romaniei. Compania chineza a fost desemnata castigatoare unei licitatii la care a mai participat o companie japoneza.

China Huadian Engineering Co. este una din primele cinci companii de stat din China din domeniul energetic, atat pe componenta de productie, cat si pe cea de constructie. Pana in prezent, a realizat 212 centrale electrice in China, Indonezia, Malaezia, Cambodgia, avand lucrari in desfasurare si in Turcia.

Compania Automotive Wiring System a investit 8,3 milioane de lei intr-o hala de productie de cabluri electrice in Caransebes. Grupul din care face parte compania, Sumitomo Electric Bordnetze, este prezent de 10 ani pe piata din Romania, avand alte doua hale deschise, in care a investit 4 milioane de euro.

Investitia va duce la crearea a 1.500 de locuri noi de munca, a declarat, pentru Business24, Traiana Tomiuc, manager de resurse umane in cadrul grupului.

Investitie de 8,3 milioane de euro la Caransebes

La sfarsitul lunii martie 2012, compania italiana de produse electrocasnice De'Longhi a batut palma cu Consiliul Judetean Cluj pentru preluarea parcului industrial de la Jucu al companiei Nokia. Investitia companiei se ridica la 30 de milioane de euro, ducand la crearea a circa o mie de locuri de munca. O parte din parcul industrial de la Jucu va fi ocupat si de compania germana Bosch.

Investitorii romani

Producatorul sucevean de pavele, borduri si rigole Symmetrica a investit 2 milioane de euro intr-o noua fabrica in localitatea Sintereag, la 25 de kilometri distanta de Bistrita.

Aceasta este cea de-a doua fabrica pe care compania o inaugureaza anul acesta, dupa ce, la sfarsitul lunii martie, a mai finalizat o unitate de productie in judetul Brasov, in urma unei investitii de 2,1 milioane de euro. Symmetrica are, in prezent, cinci fabrici pe piata locala in care a investit circa 18,5 milioane de euro.

Alfredo, o alta companie romaneasca, distribuitoare de produse alimentare, a anuntat o investitie de 5 milioane de euro intr-o platforma de dezvoltare la Afumati, judetul Ilfov, prin intermediul careia va aduce in acelasi loc cele doua divizii ale sale - Foods (produse congelate) si Fresh (legume si fructe proaspete).

Proiectul de investitii va fi demarat la inceputul anului viitor si va fi finalizat in 2014. Compania, care are deschisa o fabrica pentru produse congelate la Constanta si sase depozite, a raportat, in 2011, afaceri de peste 50 milioane de euro.

Hornbach urmeaza sa deschida, in aceasta vara, al cincilea magazine in Timisoara, dupa o investitie de 30 de milioane de euro. Retailerul, prezent pe piata locala din 2007, a investit in Romania aproape 150 de milioane de euro. Compania a anuntat ca, pana in 2015, vor fi deschise zece magazine Hornbach.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#investitii straine romania 2012, #companii investitii Romania, #investitii companii straine Romania, #bani investitii straine Romania , #Investitii