Clal vrea sa vanda subsidiara din Romania

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 12:10
1262 citiri
Clal vrea sa vanda subsidiara din Romania

Grupul israelian de asigurari Clal vrea sa vanda subsidiara din Romania, tranzactia urmand sa fie incheiata cel mai probabil in al doilea trimestru din acest an, a declarat pentru NewsIn directorul general al Clal Romania, Valentin Tuca.

"In prezent se poarta discutii cu un fond de investitii pentru vanzarea subsidiarei din Romania", a explicat Tuca.

El a motivat decizia companiei-mama prin nevoia de a-si optimiza resursele in actualul context economic.

"Tranzactia se doreste a fi incheiata in al doilea trimestru din acest an", a spus Tuca. Directorul general al Clal Romania a aratat ca afacerea din Romania este o investitie de la zero (greenfield), care necesita constant aport de capital din partea companiei mama, iar in situatia actuala de criza "nu exista niste parametri clari in ce priveste reintoarcerea acestor investitii".

Clal Romania si-a inceput activitatea pe piata de asigurari din Romania in decembrie 2006. In 2008, firma a afisat afaceri de circa 2 milioane euro si a ajuns la aproximativ 1.500 de clienti. Pentru acest an, compania estimase afaceri de cel putin 4 milioane euro si 4.000 - 5.000 de clienti.

Clal Romania este controlata de C.I.E. Holdings BV, Olanda, cu 99,95% din capitalul social, alti actionari avand o participatie de 0,05%. Clal Insurance Enterprise Holdings Ltd din Israel este actionarul majoritar indirect, detinand 100% din capitalul C.I.E. Holdings BV. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#asigurari, #criza, #investitii, #sudsidiara , #Investitii