Coca Cola se extinde in Arabia Saudita, cu o investitie record

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 18:45
1894 citiri
Coca Cola se extinde in Arabia Saudita, cu o investitie record
Coca Cola intra pe piata din Arabia Saudita

Compania Coca Cola a facut cea mai mare investitie din istoria firmei, in Orientul Mijlociu. Compania a achizitionat jumatate din Aujan Group, producatorul local de bauturi racoritoare, in urma unei investitii de 980 de milioane de dolari.

Interesul crescut al investitorilor pentru regiunea Orientului Mijlociu a fost speculat de Coca Cola care a finalizat, miercuri, o alta investitie majora, scrie Financial Times.

Firma americana a cumparat 42% din Alamar Foods, parte din Grupul Saudi al Jammaz, care opereaza, sub franciza, Domino's Pizza si Wendy's Hamburgers, pe pietele din Orientul Mijlociu.

Detaliile financiare nu au fost dezvaluite, scrie publicatia amintita. Apetitul pentru bauturile dulci si pentru produsele de tip fast food este in continua crestere in regiune. Cresterea nu a fost afectata de avertizarile privind riscurile de obezitate sau de diabet.

Studiile demografice arata ca piata araba reprezinta o oportunitate de neratat pentru companiile din industria alimentara. Oferta facuta de Coca Cola vine ca o confirmare in acest scop si ii reasigura pe investitori ca Orientul Mijlociu are multe de oferit. Investitorii au remarca, in ultima perioada, o scadere a numarului de achizitii si de fuziuni, pusa pe seama crizei financiare.

"In Arabia Saudita este nevoie de mai multa consolidare", sustine si presedintele grupului Aujan Group. Firma a fost fondata in 1905 si si-a dublat veniturile din 2006, pana la 850 milioane de dolari. Cu sprijinul Coca Cola, firma mizeaza pe o noua dublare a veniturilor in urmatorii cinci ani.

La inceputul acestui an, Coca Cola a anuntat ca intentioneaza sa investeasca pana la 5 miliarde de dolari in regiune. Gigantul American este interesat in mod special de piata araba, unde consumul de bauturi non-alcoolice, pe cap de locuitor, este cel mai mare din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#coca cola bautura, #coca cola invesitie, #coca cola arabia saudita , #Investitii