Coca Cola vrea sa investeasca din nou in Myanmar dupa 60 de ani

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:10
2753 citiri
Coca Cola vrea sa investeasca din nou in Myanmar dupa 60 de ani

Gigantul american Coca Cola isi reia activitatea in Myanmar dupa mai bine de 60 de ani de absenta. Compania a anuntat, luni, ca a realizat prima livrare de bauturi carbogazoase in aceasta tara.

Reprezentanti din cadrul guvernului din Myanmar au precizat ca producatorul american va face investitii de aproximativ 100 de milioane de dolari, scrie BBC.

In plus, Coca Cola a oferit, in luna iunie, un grant de trei milioane de dolari din bugetul fundatiei companiei catre o organizatie non-guvernamentala care sprijina crearea de locuri de munca pentru femei.

Coca-Cola si-a anuntat inca din luna iunie intentia de a reveni in Myanmar, dupa ce presedintele SUA, Barack Obama, a solicitat marilor companii sa isi indrepte investitiile si catre tara din Asia de Sud-Est, care, incepand luna iulie si-a schimbat denumirea in Burma.

Myanmar era una din cele trei tari din intreaga lume in care Coca Cola nu activa. Cel mai mare producator mondial de bauturi carbogazoase a renuntat si la piata din Cuba, dupa Revolutia Cubaneza, cand guvernul lui Fidel Castro a inceput confiscarea bunurilor private. In plus, compania nu a operat niciodata pe piata din Coreea de Nord.

Motivele pentru care Myanmar nu se afla pe lista tarilor in care se comercializa Coca Cola este legat de regimul politic. Din 1962 pana in 2011, a fost condusa de o grupare militara, care a condus un regim totalitarist ce a atras sanctiuni din parte institutiilor internationale. Liderii americani si europeni au facut recent o serie de vizite pentru prima data in ultimele decenii si au oferit sanctiuni reduse daca Myanmar va lua masuri suplimentare in vederea implementarii reformei democratice.

Pe lista companiilor care iau in considerare intrarea pe piata Myanmar se numara McDonald's sau Pepsi Cola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Coca Cola Myanmar, #Coca Cola tari, #Coca Cola distributie , #Investitii