Continental se extinde in Romania. Fabrica din Carei - cea mai noua investitie

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 12:45
9767 citiri
Continental se extinde in Romania. Fabrica din Carei - cea mai noua investitie
Sediul Continental AG / Sursa foto: Evz

Concernul german Continental, unul dintre cei mai mari producatori de anvelope, cu o cifra de afaceri de 32,7 miliarde de euro anul trecut, se extinde in Romania, prin divizia ContiTech Fluid Automotive Romania, care a inaugurat o noua hala de productie, in Carei, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro.

In noua hala a fabricii, cu o suprafata de peste 1000 de metri patrati, se vor produce scule, pe care pana acum, in mare parte, reprezentantii ContiTech Fluid Automotive le importau din Ungaria si Germania, explica Ioan Livinta, seful Sectiei de Scularie, pentru Business24.

Inaugurarea halei. Sursa foto: ContiTech

Stanga: Rafael Mansurov, CFO ContiTech Fluid

Dreapta: Andreas Witkowski, CEO ContiTech Fluid

"Este mult mai eficient sa folosim sculele pe care le producem noi, decat sa le importam", precizeaza acesta, adaugand ca a crescut semnificativ volumul comenzilor pentru piesele auto, in ultima perioada.

Vedere de ansamblu al fabricii de la Carei. Sursa foto: ContiTech

Cresterea comenzilor a fost identificata ca un principal factor pentru deschiderea noii unitati si de Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.

"Aceasta investitie a fost necesara datorita cresterii numarului comenzilor, care implicit inseamna si o crestere semnificativa a necesarului de scule si dispozitive cerut pentru fabricarea furtunurilor. Noua unitate are 1.060 metri patrati si isi desfasoara activitatea pe doua niveluri" a declarat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.

Noua unitate, deschisa cu o investitie de 1,5 milioane de euro. Sursa foto: ContiTech

Datorita noii unitati inaugurate la Carei se vor infiinta 50 de locuri de munca noi, in special pentru lacaturi, sudori si frezori, a precizat, pentru Business24 Mira Crisan, director de Resurse Umane in cadrul ContiTech Carei. Aceasta nu a putut exprima nivelul salariilor pe care angajatii le vor primi, invocand clauze de confidentialitate.

Continental continua investitiile in Romania

Actuala investitie pentru constructia noii unitati din Carei este "un semn clar al intentiei concernului Continental de a investi in continuare in aceasta unitate, care a devenit unul dintre cei mai mari si stabili angajatori din judetul Satu Mare", spun reprezentantii ContiTech Carei, pentru Business24.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania.

"In ultimii 12 ani am avut o crestere stabila in Romania si dorim sa ne continuam strategia de dezvoltare. Pe langa investitiile in tehnologie de ultima generatie, ne-am axat pe implementarea celor mai moderne solutii de protectie a mediului si a sanatatii si securitatii angajatilor nostri", declara, anul trecut, Pedro Carreira, directorul general al Continental Anvelope Timisoara.

Pe plan local, concernul este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. In total, in Romania, Continental are 12.000 de angajati si detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

Compania si-a majorat productia de la 1,2 milioane de anvelope in 2001, la 14,8 milioane in 2011, iar numarul angajatilor a crescut de la 200, la 1.800, in aceeasi perioada.

Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial si are 170.000 de angajati in 46 de tari.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#investitie Continental Romania, #fabrica Continental Carei, #deschidere fabrica Continental , #Investitii